Birlikte Kullanım-İşbirliği Raporu ve Protokol Önerisi

15.07.2014
 
 
Değerli Meslektaşlarımız
 
Bilindiği üzere, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında 2011 yılından bu yana birlikte kullanım ve işbirliğine ilişkin uygulamalar ve bu uygulamalara bağlı sorunlar devam etmektedir.
 
Özellikle hastane çalışanlarının görüşlerinin dikkate alınmadığı bir süreç yaşanmıştır.
 
Yargı kararları ve son mevzuat düzenlemeleri sonrası, birlikte kullanım ve işbirliğine ilişkin yeni uygulamalar ve protokol hazırlıkları gündemdedir.
 
Bu nedenle, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, 24.06.2014 tarihli kararı ile, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli hekimlerden bir çalışma grubu oluşturulmasına karar vermiştir. Bu çalışma grubu, hekimlerin de görüşlerini alarak, hastanede yaşanan sorunlara ilişkin bir değerlendirme yaparak tespit ve önerileri içeren bir rapor hazırlamıştır. Ayrıca, önümüzdeki günlerde üniversite ile Valilik arasında yapılması planlanan protokolün nasıl bir protokol olması gerektiği düşüncesinden hareketle, bir protokol örneği hazırlamıştır.
 
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çalışma Grubu tarafından hazırlanan rapor ve protokol örneği ekte bilgilerinize sunulmuştur.
 
Hazırlanan bu rapor ve protokol çerçevesinde, başta İzmir Valisi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü olmak üzere yöneticilerle görüşmeler planlanmaktadır. Bu rapor ve protokol örneği yöneticilerle paylaşılacaktır.
 
Ayrıca meslektaşlarımızla paylaştığımız bu metinler çerçevesinde, hastanede imza toplanacak olup toplanan imzalar da yöneticilere sunulacaktır.
 
Meslektaşlarımızın bilgisine sunulur.
 
Çalışma Raporu için tıklayınız
Protokol Örneği İçin Tıklayınız
İmza Çizelgesi İçin Tıklayınız
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1862 kez okunmuştur.