Prestijli (!) İnşaat Projelerinin Dramatik İşçi Ölümleri Raporu

08.09.2014

 

İstanbul’da 10 işçinin iş cinayetine kurban gitmesi ile inşaat sektöründe meydana gelen iş kazaları ve işçi ölümleri tekrar ülke gündemine gelmiştir.

İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu, 02.05.2014 tarihinde,  2014 yılı ilk 4 ayında ülkemizde inşaat sektöründe meydana gelen ölümlü iş kazalarını değerlendiren bir rapor hazırlamış ve bu raporu 02.05.2014 tarihinde kamuoyuyla paylaşmıştır. Rapora ulaşmak için tıklayınız
 
Raporda, 2014 yılı ilk 4 ayında inşaat sektöründe meydana gelen ölümlü iş kazalarına ilişkin veriler paylaşılmış, bu alandaki denetimsizlik ve önlemlerin yetersizliği üzerine değerlendirmeler yapılarak alınması gereken önlemler paylaşılmıştır.
 
Ancak o tarihten bu yana, ülke olarak bir arpa boyu yol almadığımız, işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında daha da geriye gittiğimiz her geçen tekrar tekrar ortaya çıkmaktadır.
 
İşçi sağlığı ve iş güvenliği kültürünü içselleştirmeyen ve bu alanı dahi bir rant alanı olarak değerlendirip işçi sağlığı ve işçi güvenliği hizmetlerini bile taşeronlaştıran bir anlayışın işçi ölümlerini önlemesi mümkün görünmemektedir.
Bu haber 2078 kez okunmuştur.