Aile Hekimlerinin Hastane Nöbetleri

01.05.2014

 

 

Değerli Meslektaşlarımız,

Bilindiği üzere 5258 sayılı 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan değişiklik ile aile hekimlerine hastane acillerinde nöbet tutma zorunluluğu getirilmiştir.
 
Birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerini yürütmekle görevli aile hekimlerinin ağır bir iş yükü altında olduğu açıktır. Bu ağır iş yükünün üstüne getirilen nöbet görevinin beraberinde birçok sorunu getireceği herkes tarafından öngörülebilmektedir.
Hastanede nöbet görevlendirmesinin dayanağını oluşturan yasal düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi nezdinde açılan dava devam etmektedir. Bununla birlikte, aile hekimlerinin hastane acillerinde nöbet esaslarını düzenleyen THSK’nun genelgesine karşı Danıştay nezdinde Oda’mız tarafından da kısa süre içinde dava açılacaktır. Bu konuda Oda’mız tarafından açılacak davaya katılmak isteyen meslektaşlarımızın Oda’mıza başvurmasını dileriz.
 
Hukuksal süreçler devam etmekle birlikte kendisine nöbet görevi tebliğ edilen aile hekimlerinin, nöbet uygulamasının içerdiği sakıncaları ve çekincelerini belirten dilekçeleri İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğüne iletmelerinde fayda bulunmaktadır.
Konuyla ilgili hazırlanan dilekçe örneği ekte paylaşılmıştır. Dileyen meslektaşlarımız, dilekçeye kendileri ile ilgili özel durumları ve varsa mazeretlerini belirten belgeleri ekleyebilirler.
 
Dilekçe örneği için tıklayınız
 
Ayrıca süreçle ilgili olarak gelişmeler ve önümüzdeki günlerde yapılması planlanan etkinlik ve girişimler meslektaşlarımızla paylaşılacaktır. 
 
 
İZMİR TABİP ODASI 
Bu haber 2099 kez okunmuştur.