İşyeri Hekimliğine İlişkin Soru Önergesi

26.09.2013

 

TBMM SORU ÖNERGESİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE HEKİM AÇIĞI KONUSUNDA İZMİR TABİP ODASI GÖRÜŞLERİ YER ALDI
 
TBMM’de İzmir Milletvekili Aytun ÇIRAY tarafından verilen soru önergesinde İzmir Tabip Odası görüşleri doğrultusunda Sağlık Bakanı’na sorular soruldu. Sağlık Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU cevapladı. (Ekte yer alıyor)
 
İzmir Milletvekili Dr. Aytun ÇIRAY tarafından verilen "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun uygulaması kapsamında ihtiyaç duyulan iş yeri hekimi açığı ile ilgili çeşitli hususlara ilişkin 7/24383 sıra sayılı yazılı soru önergesini Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu cevapladı.
Önergede aşağıdaki soruların Sağlık Bakanı Dr Mehmet Müezzzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlaması Anayasanın 98. ve içtüzüğün 96. maddeleri gereğince istendi;
1) Bakanlığınız hekim açığını kapatmak için ne gibi tedbirler almıştır?
2) Sadece Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinin risk analizi yapması doğru mudur?
3) Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi hizmet almayanların cezaya çarptırılacağı doğru mudur?
4) Niteliksiz hizmet sunan bu tür aracı kurumların, fabrikaya hiç gitmeden veya birkaç dakika uğrayarak hizmet verdiği iddia ediliyor bu doğru mudur?
5) Doğru ise, bu haksızlığın önlenmesi için Bakanlığınız tarafından ne gibi önlemler alınmaktadır?
 
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun cevabında;
“6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemek amacıyla hazırlanmış olup işverene, çalışana ve hizmeti sunan uzmanlara farklı yükümlülükler getirmiştir.
Hizmetin sunulması ile ilgili hususların denetimi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapıldığından konuyla ilgili ayrıntılı bilginin ilgili Bakanlıktan temin edilebileceği değerlendirilmektedir.
Bakanlığımızca, işyeri hekimi ihtiyacının karşılanmasına, çalışan sağlığı ve güvenliğinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalara devam edilmektedir. “
 

 

Şeklinde cevaplanan soru önergesi ile ilgili yorumu hekimlerimize bırakıyoruz...
 
Soru önergesine  ve yanıta ulaşmak için tıklayınız
 
 
İZMİR TABİP ODASI 
Bu haber 2093 kez okunmuştur.