2024-2026 Dönemi Genel Kurulu 27.04.2024 tarihinde yapıldı.

27.04.2024

İzmir Tabip Odası 2024-2026 Dönemi Genel Kurulu 27.04.2024 Cumartesi günü saat 10.00’da Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından söz alan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Süleyman Kaynak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Prof.Dr. Süleyman Kaynak divan heyetini oluşturmak üzere salondan önerilen isimleri oylamaya sundu. Oylama sonucunda, Divan Başkanlığı'na Dr.Faik Urbarlı Divan Başkan Vekili Dr. Zehra Mete, Divan Sekreterleri olarak Dr.Gülden Aykanat ve Dr. Çağla Demir oybirliğiyle seçildi. 

Daha sonra söz alan Prof. Dr.Süleyman Kaynak bir sunum yaparak 2 yıl boyunca çalışmalar hakkında bilgi verdi ve bu çalışmalarda yer alan herkese teşekkürlerini iletti. Ardından Hekim Meclisi divanı, Onur Kurulu ve Denetleme Kurulu üyelerine teşekkür plaketleri sunuldu.

Genel kurula katılan konuk olarak katılan, TTB Merkez Konseyi üyesi Dr.Adalet Çıbık, SES şubeler platformu adına Havva Akcan, İZAHED adına Dr. Muhteber Çolak bir konuşma yaptı. 

Divan Başkanı Dr. Faik Urbarlı, Genel Kurul’a mesaj gönderen TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr.Şebnem Korur Fincancı, İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Deniz Çağında, Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Mustafa Güleş, TÜMRADDER adına Ertuğrul Özaslan, Baro Başkanı Av.Sefa Yılmaz, TMMOB Başkanı Aykut Akdemir'in mesajları okundu.   

Yönetim Kurulu faaliyet raporunu Dr.Yüce Ayhan okuyarak yoğun geçen bir dönemin özetini katılanlarla paylaştı. Denetleme Kurulu raporu Dr. Derya Mengücük tarafından okundu. 

Raporlar hakkında konuşma gündem maddesinde Dr.Mustafa Vatansever, Dr.Tuğrul Şahbaz,, Dr.Hasan Ter, Dr. Kadir Devrim Demirel, Dr.Bülent Pişmişoğlu, Dr.Savaş Selçuk söz alarak faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporu konusundaki görüşlerini Genel Kurul’a aktardı. 

Raporların tamamı oybirliğiyle ibra edildi. 

Aday olan gruplar, Çağdaş Hekimler Grubu adına Dr. İnan Mutlu, İzmir Hekim Dayanışması Grubu adına Prof. Dr. Mehmet Ceyhun Özyurt ve Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu adına Uzm. Dr. Zeynep Altın konuşmalarını yaptı. 

Dilek ve temenniler bölümünde Dr. Fatih Sürenkök, Dr. Erdal Duman, Dr. Ali Ağzıtemiz, Dr. Ali Osman Karababa, Dr. Hasan Ter, Dr. Özge Atacan, Dr.Nuri Seha Yüksel, Dr.İ smail Karademirci ve Dr. Bülent Ertuğrul söz alarak yeni döneme ilişkin dilek ve temennilerini paylaştılar. 
Konuşmaların ardından Genel Kurul sonaerdi. 

Bu haber 58 kez okunmuştur.