‘Vergide Adalet İstiyoruz’ Basın açıklaması 03.04.2024 tarihinde yapıldı.

04.04.2024
Aile Sağlığı Çalışanları tarafından yürütülen "Vergide Adalet İstiyoruz" kampanyasının 7. haftasında Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir açıklama gerçekleştirildi. 

İzmir Sağlık Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasına İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Serkan Şen ve Sağlık Platformu temsilcileri katıldı.

Ortak Basın Açıklaması İzmir Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyon Başkanı ve TTB Aile Hekimliği Kol Sekreteri Dr. Sibel Uyan okudu. 

Dr. Sibel Uyan yaptığı açıklama da; “21 Şubat 2024 tarihinde Aile Sağlığı Merkez (ASM)!lerinde her Çarşamba günü süresiz olarak başlatılan ‘Vergide adalet istiyoruz’ eylemlerinin yedinci haftasında bizler aşağıda imzası bulunan örgütler olarak bu eylemleri destekliyor ve taleplerimiz karşılanana dek eylemelerimizi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz. Vergide adalet eylemlerimizin ikinci ayında da çalışanlar olarak ücret kaybı ile cezalandırılacağız. Önümüzdeki hafta şeker bayramı ve vergi dilimi adaletsizliği nedeniyle bir daha cezalandırılacak, daha yüksek kesintiler ile karşılaşacağız.  Biz işçiler, emekçiler, emekliler, hekimler, diş hekimleri, hemşireler, ücretli çalışanlar yüksek enflasyon ve durmak bilmeyen zamlar karşısında her gün daha da yoksullaşıyoruz. Tüm bunlar yetmezmiş gibi adaletsiz vergi sistemi nedeniyle kaşıkla verilen kepçeyle geri alınıyor. Enflasyonun altında ezilen ücret artışları dahi, cebimize yansımadan vergilerle geri alınıyor… Asgari ücret vergi istisnası vergiden indirim yoluyla değil matrahtan indirim yöntemiyle uygulanmalıdır. Böylece bu istisnadan çalışanlar yararlanmalıdır. İşverenlere sağlanan 5 puan SGK prim desteği herkese sağlanmalıdır. Çağdışı damga vergisi tümüyle kaldırılmalıdır. Ücretlerden ve tükettiklerimizden değil, kardan, ranttan daha fazla vergi alınan, az kazananın az, çok kazanın çok vergi ödediği bir vergi düzeni için, gelirde, vergide ve memlekette adalet için bugün bu metinde imzası olan sağlık emek ve meslek örgütleri ile birlikte vergide adalet talebimiz karşılanana dek mücadelemiz sürecektir. ASM çalışanlarının kesintisiz bir şekilde vergide adalet için başlattığı süresiz Çarşamba eylemlerini sahipleniyor, bugün biraz daha büyütüyoruz.  Tüm emeği ile geçinenleri ve ücretlileri bu mücadeleyi birlikte büyütmeye çağırıyoruz.” dedi.

Basın açıklaması metni için tıklayınız.

Basın açıklaması tüm çalışanlar için vergide adalet talebi ile sonlandırıldı.
Bu haber 39 kez okunmuştur.