Sağlık Çalışanları haklarının ödenmesi için 19 Aralık 2023 EÜTF Başhekimlik önünde bir basın açıklaması yaptı.

19.12.2023

Ege Üniversitesi Sağlık Çalışanları haklarının ödenmesi için 19 Aralık 2023 Salı 12.30'da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimlik önünde bir basın açıklaması yaptı. 

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık emekçileri nöbet, fazla mesai ve icap ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle başhekimlik binası önünde basın açıklaması yaptı. SES İzmir 2 No’lu Şube, Genel Sağlık-İş İzmir Şubesi, Birlik Sağlık Sen İzmir Şubesi, İzmir Tabip Odası, Hekim Birliği ve HEP-SEN çağrısıyla bir araya gelen sağlık emekçileri, ücretlerinin derhal yatırılmasını talep etti.

İzmir Tabip Odası adına İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Uzm.Dr. F. Yüce Ayhan katıldı. 

Ortak basın açıklamasını SES İş Yeri Temsilcisi Selin Akgöl okudu. Akgöl, “Ege Üniversitesi Hastanesi sağlık emekçileri, ağır çalışma koşulları, uzun nöbetler, eksik istihdam, sağlıkta şiddet, özlük haklarının aşındırılması ve yoksulluk sınırının da altında kalan ücretlerimizin, açlık sınırına her geçen gün yaklaşmasına şahit olurken bir de emeğinin karşılığını alamadığı için yıpranmakta ve tükenmektedir” dedi.

Basın açıklaması tam metni için tıklayınız…

Daha sonra kısa bir konuşma yapan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Uzm. Dr. F. Yüce Ayhan, bu gün yaşanan sorunların sadece yönetimin basiretsizliğinden kaynaklanmadığını, yıllardır uygulanan sağlıkta dönüşüm programının planlı bir sonucu olduğuna dikkat çekerek  bir kara delik olan şehir hastanesini doldurmak için akademinin, üniversite hastanelerinin içinin boşaltılmasının bu duruma neden olduğunu vurguladı.

“Artık yeter ücretleri yatırın”, “Sadaka değil hakkımızı isteriz”, “Yönetim şaşırma sabrımızı taşırma” sloganları atan sağlık emekçileri, çarşamba günü geceye kadar ücretleri yatırılmazsa iş bırakacaklarını söyledi.

Bu haber 74 kez okunmuştur.