Bayraklı Şehir Hastanesi ve Menemen Devlet Hastanesin’deki Hekimlere Yönelik Şiddet Olayları ile İlgili Açıklamamız

13.12.2023

Hergün onlarca şiddetin görüldüğü sağlık alanında, hekimleri ve sağlık çalışanlarını saldırganlarla başbaşa bırakan ve sağlıkta şiddeti cezasızlık politikası ile teşvik eden hastane ve sağlık kuruluşlarındaki şiddeti, çökmüş sağlık sistemini çalışıyormuş gibi göstermek için bir enstrüman gibi kullanan ve temel politika haline getiren sağlık bakanlığı ve kamu yönetimini şiddetle kınıyor ve göreve davet ediyoruz.

 

Ne yazık ki, bir futbol hakemine yapılan müessif saldırı nedeniyle, her organı ile ayağa kalkan ve saldırganlara yılların biriktirdiği sorunların sorumluluğunu yükleyip kendi sorumluluklarından sıyrılmaya çalışan kamu yönetiminin, sağlık terörüne karşı inanılmaz vurdumduymazlığını anlamak mümkün değildir.

 

Sağlık terörü, bir kamu politikası olarak desteklenmektedir ve buna karşı, İzmir Tabip Odası olarak her zaman olduğu gibi şimdi de en yüksek haykırışımızla karşı çıkacağız.

 

Menemen Devlet Hastanesinde Dermatoloji Polikliniğinde ve İzmir Bayraklı Şehir Hastanesinde, Dahiliye Polikliniğinde sırasız muayene olmak amacıyla hekimi darbeden saldırganların, en ağır şekilde cezalandırılması ve futbol hakemi için gösterilen tepkilerin ve tedbirlerin, kamu yönetimi tarafından bu alanda da gösterilmesi beklentisindeyiz.

 

Saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor, tekrar kamu yöneticilerini, bu konuda gereken en üst düzeyde tedbir ve tepkiye davet ediyoruz.

 

Sağlıkta şiddet önlenmelidir. Hem de hemen şimdi…

 

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

Bu haber 208 kez okunmuştur.