Dr. Ergün Demir, 18 Kasım 2023 tarihinde İzmir Tabip Odası Konferans Salonunda anıldı.

19.11.2023
Halkın sağlık hakkı için mücadele eden, TTB ve İzmir Tabip Odası’na çalışmalarıyla katkı veren, sağlık iş kolu sendika yöneticiliği yapan, 11 Ekim 2023’de yaşama veda eden meslektaşımız, arkadaşımız, yoldaşımız Dr. Ergün Demir anıldı.

İzmir Tabip Odası Prof. Dr. Orhan Süren Konferans Salonu'nda gerçekleşen anma toplantısına Dr. Ergün Demir’in eşi Dr. Seher Demir, kızları Ilgın ve İdil, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, arkadaşları, dostları ve sevenleri katıldı.

Anma toplantısının açılış konuşması İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak tarafından yapıldı. Prof. Dr. Kaynak, “Sevgili Ergün Demir çok özellikleri olan bir arkadaşımızdı… Sessiz sedasız sürekli çalışan ve çevresine yoğun pozitif enerji yaymaya çalışan, yaptıklarını, en mütevazi şekilde ve akademik ölçüler içinde sunan, abartısız, sakin bir meslektaşımızdı. Sinirlenmeleri sadece haksızlığa, hukuksuzluğa, kayırmaya, ahlaksızlığa ve sömürüye karşı idi. Sinirlendiğinde mutlaka bir haksızlık hukuksuzluk, bir sömürü olayı olduğunu anlardık… Sağlık bedensel, ruhsal, toplumsal bir iyilik halidir ama Ergün için buna ek olarak, aynı zamanda ekonomik olarak ta refah ve esenlik halidir. Bu nedenle Ergün, hekimliğinin yansıra, insanların sağlık hakkını daha geniş yorumlayarak mücadele etti. Bu mücadelesini Tabip Odaları, Sendikalar ve diğer sivil toplum örgütleri ve hata zaman zaman da siyasi kadrolar içinde ısrarla ve başarı ile sürdürdü. Ergün, sadece hekimlik yapmıyordu, aynı zamanda özellikle yoksulların, toplumdaki, risk gruplarının, kadınların, çocukların, çalışanların, emekçilerin, emeklilerin sağlık hakkı için daha iyi yaşam şartlarına kavuşması için çabalıyordu. Bunu kendisi için hayati misyon olarak hedeflemişti… Ergün’ün ani kaybı ile bir bir yıldızımız kaybettik. Bizim yol göstericilerimizden birisini kaybettik. Biz her zaman başta Sağlık politikaları ve özellikle SGK ile ilgili sorunlarımızın çözümünde engin birikimi ile, bize çözüm yollarını gösteren bir önderimizi kaybettik…Ailesine, kızlarına, eşine, meslektaşlarımıza, arkadaşlarımıza ve dostlarımıza hekimlik dünyasına, basın dünyasına başsağlığı diliyoruz.” dedi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından anma toplantısı saygı duruşu ve İzmir Tabip Odası tarafından hazırlanan Ergün Demir fotoğrafları sunumuyla devam etti. Daha sonra söz alan arkadaşları Dr. Ergün demirle olan anılarından ve çalışma hayatlarından bahsetti.

Dr. Gökmen Ercan, Dr. Ergün Demir’in çocukluğu ve gençliğini anlatarak o yıllardaki yaşadığı hatıralarını paylaştı. 

Dr. Şinasi Sevinç, Yaşanmışlıklarımızla, anılarımızla Ergün Demir başlığı altında SSK ve SES çatısı altında yaptığı çalışmalardan bahsederek SSK’nın Sağlık Bakanlığı'na devredileceği zaman çok çaba gösterdiğini, Göğüs hastanesi kapatılacağı zaman yine nasıl karşı durduğunu anlattı. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'da Demir'in kendilerine bir miras bıraktığını ve onun bıraktığı yerden devam edeceklerini, haksızlıklara karşı direneceklerini söyledi.

Dr. Güray Kılıç ise yaptığı konuşmada, Demir'le yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Kılıç, ilk yazılarının 2016 yılında 'Korunmaya ihtiyaç duyulan çocuklar yüzde 500 arttı' başlığıyla çıktığını, son yazılarının ise 27 Eylül 2023 tarihinde 'Emekliye gelince bütçe yetersiz!' başlığıyla yayınladıklarını anlattı. Yalanlar ve Gerçekler adlı kitaplarının nasıl ortaya çıktığını paylaştı. Dr. Ergün Demir’in araştırmalarını, yorumlarını aktardı.
Daha sonra Narlıdere Kooperatifinden çalışma arkadaşı Hüseyin Pekcan, kooperatifte nasıl çalıştığını ve nasıl mücadele ettiğini anlatarak yaşadıkları hatıraları katılanlarla paylaştı. 

Daha sonra söz alan Dr. Mustafa Vatansever, Dr. Tuğrul Şahbaz, Turan Başkaya, Dr. Fuat İpekçi, Dr. Nuri Seha Yüksel, Ali Ekber Öztürk, Ertuğrul Özarslan, Dr. Eriş Bilaloğlu yaşadıkları ve tanıdıkları Dr. Ergün Demir’i anlattılar. 

Son olarak söz alan kızı Ilgın Demir kısa bir konuşma yaparak katılanlara duygusal anlar yaşattı.
Bu haber 228 kez okunmuştur.