“Duvarsız Odalar: Dayanışmadan Süzülen Umut” Belgesel Filminin Galası ve TTB Deprem Dayanışma Plaket Töreni Yapıldı

14.11.2023
“Duvarsız Odalar: Dayanışmadan Süzülen Umut” belgesel filminin galası ve TTB Deprem Dayanışma Plaket Töreni, 11 Kasım 2023 günü Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapıldı.

Türk Tabipleri Birliği’nin şubat depremlerinin ardından bölgede yürüttüğü çalışmaları konu alan “Duvarsız Odalar: Dayanışmadan Süzülen Umut” belgesel filminin galası ve TTB Deprem Dayanışma Plaket Töreni, 11 Kasım 2023 günü Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapıldı.

Etkinliğe TTB Merkez Konseyi ve seçili kurullarının üyeleri, tabip odalarının yöneticileri ve üyeleri ile hekim ve hak örgütlerinin, emek-meslek örgütlerinin, demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Dünya Tabipleri Birliği (WMA) ve Avrupa Hekimleri Daimi Komitesi (CPME) temsilcisi Dr. Marit Halonen Christiansen de TTB’nin davetlisi olarak etkinlikte yer aldı. 

Etkinliğe İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu adına Uzm. Dr. Ceylan Özkan katıldı.

Depremzede tabip odaları, deprem sonrası süreçte kendileriyle dayanışma içinde olan tabip odalarına “kardeş tabip odası” sertifikaları verirken; yine deprem bölgesindeki tabip odalarının yöneticilerine ve emekçilerine teşekkür plaketleri sunuldu. 

Odamız, Kahramanmaraş Tabip Odası ile kardeş tabip odası olduğu için “Kardeş Tabip Odası” Sertifikasını Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Ceylan Özkan’a takdim etti. 

Dr. Ceylan Özkan, depremden etkilenen bölgelerde yürütülen faaliyetler için İzmir Tabip Odası Yöneticileri ve emekçileri adına verilen plaketi aldı ve kısa bir konuşma yaptı. 

Dr. Ceylan Özkan, “Sevgili meslektaşlarım, dayanışmayı birlikte büyüttüğümüz ulusal ve uluslarası örgütlerin çok değerli temsilcileri, sizleri İzmir Tabip Odası adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. TTB Merkez Konseyine depremden etkilenen bölgelerdeki faaliyetlerimiz için bizlere takdim ettikleri bu çok anlamlı  ve zarif plaket için teşekkür ediyorum. Plaketi, depremin ilk günlerinden başlayarak Hatay’daki konteynerde sağlık hizmeti vermek için koşan ve hemen sonrasında da Maraş’da, ilçe ve köylerinde  kesintisiz 8 hafta süreyle TTB adına gözlem ve raporlama yapan arkadaşlarımız adına alıyorum. Ayrıca burada bulunan ve bulunamayan tüm deprem gönüllüsü arkadaşlarımıza İzmir Tabip Yönetim Kurulu adına teşekkür ve minnetlerimizi iletiyorum. Dayanışmayla...” dedi.
Bu haber 157 kez okunmuştur.