Cumhuriyetin 100. yılında düzenlenen etkinlere İzmir Tabip Odası olarak coşkuyla katıldık.

29.10.2023
Cumhuriyetin 100. yılında düzenlenen etkinlikler kapsamında, ilk olarak 28 Ekim 2023 Cumartesi günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resmî töreninde Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına Çelenk sunarak saygı duruşunda bulunduk. Törene, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Genel Sekreter Uzm.Dr. F. Yüce Ayhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Uzm. Dr. Ceylan Özkan, Uzm. Dr. Haldün Öniz ve oda üyelerimiz katıldı.

28 Ekim Cumartesi akşamı, İzmir Tabip Odası, İzmir Diş Hekimleri Odası ve KAHEV ile birlikte düzenlenen Cumhuriyet Balosuna İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak ve Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Behiye Munğan katıldı. 

Prof. Dr. Süleyman Kaynak, yaptığı konuşmada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayarak, Cumhuriyet ve değerlerinin öneminden bahsetti, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla andıklarını söyledi. Prof. Dr. Süleyman Kaynak, “Mustafa Kemal, uzun yıllar Balkanlarda, Afrika’da, Orta Doğuda cepheden cepheye, her türlü insani olmayan koşullarda, savaş meydanlarında yıllarca emek verdi, ter döktü ve Anadolu ihtilalinin temelini kafasında oluşturdu. Onun planında sağlıklı, demokratik, laik, çağdaş bir hukuk devleti var idi ve buradaki en önemli unsurlardan birisi de sağlıklı, bedensel, ruhsal, toplumsal olarak sağlıklı bir toplum koşulu vardı. Bu süreçte binlerce ölüm gördü. Savaşta ölenler yansıra, hastalıklardan, koleradan, tüberkülozdan, sıtmadan, açlıktan hayatını kaybeden birçok vatan evladının, insanların kadınların ve çocukların ölümüne tanıklık etti. Bu nedenle, 23 Nisan 1920’de TBMM ilk açıldığında, hemen ilk iki kuruluş kanunundan sonra 3. Kanun olarak Sağlık Bakanlığının kurulması kanunun çıkarılmasına önderlik etti. Bunun ne kadar önemli bir düşünce olduğunu ve Atatürk’ün sağlığa ne kadar önem verdiğini buradan anlamamız gerekmekte ve zaten: ‘Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz’ sözü, dünyada hekimler için söylenmiş en onur verici sözdür ve başka bir lider buna benzer bir ifadede bulunmamıştır.  Bu vesile ile büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü tüm hekimler ve toplum olarak tekrar minnet ve şükranla anıyor ve Onun sağlık alanındaki düşüncelerinin ne kadar değerli olduğunu her geçen gün daha çok kavrıyoruz…29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşkuyla kutlarım ve hepinize daha nice güzel günler diler, demokratik, laik, çağdaş bir ülke için hep birlikte elbirliği ile çalışmaya davet ederek sözlerimi bitirmek isterim.” dedi.

29 Ekim 2023 Pazar günü Cumhuriyet korteji katılma üzere Yönetim Kurulu üyeleri İzmir Tabip Odası önünde üyelerimizle biraraya gelerek Gündoğdu Meydanına doğru yürüyüşe geçtiler. Gündoğdu Meydanında kalabalığın coşkuyla karşıladığı İzmir Tabip Odası üyelerine “hiçbir yere gitmeyin” “Doktorlarımız helal olsun size” “Türk hekimleriyle gurur duyuyoruz” tezahüratları yapıldı. 
Bu haber 65 kez okunmuştur.