İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, İsrail'in Gazze'ye ve Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etti.

19.10.2023

19 Ekim 2023 tarihinde yapılan Nöbet eylemi ve basın açıklamasına Odamız adına İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak katıldı. 

İlk olarak İzmir Barosu önünde bir araya gelen çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yürüyüş öncesi nöbet eylemi gerçekleştirdi. Daha sonra Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne doğru yürüyüşe geçildi. 

Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan ortak basın açıklamasını İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz okudu. Sefa Yılmaz, "İki milyon kişinin yaşadığı ve her türlü şiddetin yaşandığı, Filistin’in kalan toprakları ve komşularıyla bağı kesilmiş, geçişler engellenmiş devasa bir hapishane haline getirilen Gazze'de, halkın tüm yaşam alanları topluca h edefe konularak elektrik, su kesintileriyle, gıda ambargosuyla, çocuklar dahil yüz binlerce Filistinli ölüme mahkum edildi. Filistinli yaralıların tedavi edilmeyeceği açıklandı. Gazze'den çıkmak isteyenler Refah Sınır Kapısı'nda bombalandı. Filistin Barosu binası, altyapı tesisleri, sağlık kuruluşları bombalarla yok edildi. Daha dün, yapılan bombalı saldırının hedef alındığı hastanede 500’e yakın kişinin öldürüldüğü, bir o kadar kişinin de yaralandığı ortadadır. Bugün, İsrail’in kara harekatına başladığına ilişkin haberleri alıyoruz. Kan ve gözyaşı üzerine kuracağınız sözde zafer, gerçekte büyük bir trajedi ve büyük insanlığın yenilgisi olacaktır. Bizler, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Bileşenleri olarak, Filistin halkı ile dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyoruz. Filistin halkının devlet kurma hakkı ve Filistin Devleti tanınmalıdır. Savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunuyoruz.” dedi. 

Basın Açıklaması Metni için tıklayınız…

 
Bu haber 136 kez okunmuştur.