Değerli Meslektaşımız, odamız üyesi, arkadaşımız Dr. Ergün Demir’i son yolculuğuna uğurladık.

13.10.2023

Cenazesi, Narlıdere Cem Evi’nden kaldırılan Dr. Ergün Demir, çok sayıda İzmir Tabip Odası üyesi hekimler, İstanbul ve Ankara Tabip Odası üyeleri ve yüzlerce kişinin katıldığı tören ile Yukarı Narlıdere Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Törene, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Genel Sekreter Uzm. Dr. F. Yüce Ayhan, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Serkan Şen katıldı. 

Törende bir konuşma yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, “Sevgili Ergün Demir’in ailesi, dostları arkadaşları, değerli katılımcılar, Dün, çok acı bir gün yaşadık . Acı duyduk, hüzün duyduk ve eksiklenme hissettik. Çok değerli arkadaşımız, Dr. Ergün Demir’i ani, zamansız ve çok erken olarak kaybettik…Yaşamımıza bundan sonra Ergün olmadan, onun acısı, bıraktığı derin hüzün ve eksiklik hissiyle devam edeceğiz. Bazı insanlar, sessiz sedasız, çok çalışırlar, çok üretirler ve karşılıksızca çevrelerine sürekli olarak katkıda bulunurlar. Sevgili Ergün, her zaman çevresine çok yüksek bir pozitif enerji yaymıştır, her zaman, çalışkan, verimli, fedakar ve emeğini esirgemeyen bir dost olarak hepimizin yakınında yer almıştır. Hastaları için de merhametli fedakar ve şefkatli bir kurtarıcı olmuştur.  Ergün bir çoğumuz için yaptığı çalışmalar ve araştırmalar ile önemli bir kaynaktı ve hem meslektaşları ve arkadaşları ve hem de hastaları ve toplum için bir kutup yıldızı gibiydi… Sadece TTB için değil, İzmir Tabip Odası ve SES için de bir kutup yıldızı, bir gösterici olarak Ergün maalesef artık aramızda değil. 
Bir sorun olduğunda her zaman danışacağımız, özellikle SGK ile ilgili konularda soracağımız herhangi bir şey olduğunda hemen danıştığımız en önemli bilgi kaynağı idi. Yazıları, kitapları, konuşmaları eylemleri ile sürekli toplumun daha iyi nasıl olması gerektiğine kafa yoran, topluma aydınlık veren bir arkadaşımızı dostumuzu kaybettik. Anısını her zaman yaşatacağız. Işıklar içinde ve huzurla uyusun. Hepinize tekrar başsağlığı dilerim.” dedi.

Törende arkadaşları konuşmalarıyla Ergün Demir'i anarak son yolculuğuna uğurlandı.

Işıklar içinde uyusun…

Bu haber 285 kez okunmuştur.