ÇEDES projesine karşı miting 16 Eylül 2023 tarihinde yapıldı.

16.09.2023

Mitinge İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, üyelerimiz, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve milletvekilleri de katıldı. 

Cumhuriyet Meydanından miting alanı olan Gündoğdu Meydanına kadar yapılan yürüyüşte,  “Laik eğitim, laik yaşam, eşit yurttaşlık" "Laiklikten vazgeçmiyoruz", “Karanlığa teslim olmayacağız", "AKP elini çocuklardan çek" ve "Susma haykır ÇEDES'e hayır" sloganları sloganları atıldı.

Mitingde tertip komitesi adına konuşan Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Özcan Çetin; laik, kamusal eğitim hakkı için yıllardır mücadele verdiklerini hatırlattı. "Memleketin en yoksul köylerinde okullarının, ilçelerinde kamu yurtlarının kapatıldığı Aladağlarda yoksulluktan, çaresizlikten cemaat, tarikat yurtlarına mecbur bırakılan, çocukların yaşamlarını, umutlarını çalan bu karanlığı, tarikat düzenini reddediyoruz" diyen Çetin, laik ve karma eğitimi hedef alan saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını söyledi. Çetin, "Laiklik kaybedilince ilk kaybeden çocuklardır, gençlerdir, kadınlardır, emekçilerdir. Tam da bu yüzden laiklik mücadelesi emekçi sınıfın mücadelesidir. Eşit, özgür bir cumhuriyet mücadelesinden de laiklik eşitliktir, laiklik özgürlüktür, laiklik adalettir diyerek okul okul, sokak sokak mücadele etmekten de vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Açıklama ve konuşmaların ardından miting konserle devam etti.

Bu haber 149 kez okunmuştur.