‘İzmir Şehir Hastanesi Son Durum’ konulu toplantı 28 Ağustos 2023 tarihinde online olarak yapıldı.

29.08.2023

Dr. Fatih Sürenkök’ün moderatörlüğünü yaptığı, Dr. Bayazıt İlhan’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘İzmir Şehir Hastanesi Son Durum’ konulu toplantı 28 Ağustos 2023 Pazartesi akşamı gerçekleştirildi. 

Toplantının açılış konuşması, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak tarafından yapıldı. Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Şehir Hastaneleri Projesi, Kamu-Özel İş birliği (KÖİ) ile 2013 yılından bu yana yapılmış 34 hastane yapımını ve işletilmesini kapsamaktayken zaman içinde 18 hastaneye indirildiğini ve bunlardan 14 tanesi hizmete girdiğini, 4 tanesinin de inşaatı sürmekte olduğunu söyledi.  İzmir Şehir Hastanesinin yapılması sürecinden, İzmir Şehir Hastanesinin açılmasıyla kapanacak olan devlet hastanelerinden bahsetti. Yeni yapılacak bir hastaneye karşı olmadıklarını ifade eden Süleyman Kaynak, nelere itiraz ettiklerinden bahsetti.

Daha sonra Moderatör Dr. Fatih Sürenkök, İzmir Şehir Hastanesi projesinin ilk ortaya çıkışından bu yana yapılan mücadeleleri anlattı. Şehir Hastanelerinin yapımında yapılan sözleşmelerin ticari sır kapsamında sayıldığını, sayıştay raporlarından elde edilen bilgilerin, bu sözleşmelerin tamamen kamunun aleyhine yapılmış çok ağır maddeler içerdiği ve özel şirketlerin özellikle büyük ve uzun vadeli avantajlar elde ettiği söyledi. 

Dr. Bayazıt İlhan ise, bir sunum yaparak, 2013 yılında başlayan Şehir Hastaneleri projesinden bahsetti.Tamamlanan ve yapımı devam eden hastaneler konusunda bilgiler verdi. 19-20 Kasım’da İzmir Tabip Odası tarafından düzenlenen “İzmir Şehir Hastanesi Çalıştayı”na değinen Dr. Bayazıt İlhan, Ankara’da Hastanemi Açın Platformu ile birlikte yaptıkları mücadeleleri anlattı.

Katılımcılarından gelen soru ve katkıların ardından toplantı, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Süleyman Kaynak Dr. Fatih Sürenkök’e, Dr. Bayazıt İlhan’a ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletmesiyle sona erdi. 

 

Bu haber 189 kez okunmuştur.