İzmir Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla kapatılacağı bilinen İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı.

24.08.2023

İzmir Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla kapatılacağı bilinen İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde 24 Ağustos 2023 tarihinde Karabağlar Kent Konseyi tarafından düzenlenen basın açıklamasına katılan yurttaşlar protestolarını "Hastaneme Dokunma" sloganıyla seslendirdi.

Yapılan basın açıklamasına İzmir Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Süleyman Kaynak, Genel Sekreter Uzm.Dr. Yüce Ayhan ve oda üyelerimiz katıldı.

Yapılan açıklamada, "2008 yılında 5747 sayılı kanunla kurulan Karabağlar ilçemizde yaklaşık olarak 500 Bin vatandaşımız yaşamaktadır. Ayrıca İzmir ili içinde en çok engelli de ilçemizde ikamet etmektedir. Bu haliyle ilgili mevzuata ve standartlara göre kişi başına düşen sağlık alanı 1.5 m² olması gerekmekte, ancak mevcut durumda kişi başına düşen sağlık alanı, 0.54 m² dir. Mevcut durum bu haliyle yeterli değilken bir süredir kamuoyunda Bozyaka Eğitim Hastanesinin Bayraklı da yeni yapılan Şehir Hastanesine taşınacağı söylentisinin gerçekleştiği ve 4 Eylül de tamamen taşınılacağı bilgisi alınmıştır.

 

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 500 bin nüfuslu ve çoğunlukta dezavantajlı vatandaşımızın ikamet ettiği ilçemiz sınırlarında 40 yıldır hizmet vermektedir.

 

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile beraber bölgemizin sağlık hizmetlerini belirli bir oranda karşılayabilirken, hastanenin taşınması sonucunda halkımız sağlık hizmetinden yararlanma da çok büyük bir kayıp yaşayacaktır.

 

Öte yandan Bozyaka Hastanesinin tamamen yıkılacağı söylentiside duyulmaktadır. Hastanemiz yıkıldığında doğacak hizmet açığı NASIL giderilecektir?

 

En temel hakkımız olan sağlık hakkımızın eksik veya niteliksiz verilmesinin sonuçları can kayıplarına yol açacağı açık olduğundan “HASTANEME DOKUNMA” diyoruz.

 

Bozyaka Hastanesi’nin çok yakın bir tarihte hizmet kapasitesini oldukça kaybetmesi ve bu konuda halkın eksik bilgilendirilmesi birçok şaibeleri dedikodulara yol açmaktadır halk bu anlayışta hem değersiz olduğunu hissetmekte hem de kaygılarıyla yalnız bırakılmaktadır. Bir an evvel bu acil cevap bekleyen soruların cevaplanmasını talep ediyoruz.

 

Türkiye Cumhuriyeti’ndeki her vatandaşın adil bir şekilde sağlık hizmetlerinden istifade etmesi, sağlık hizmetleri erişebilmesi anayasal hakkıdır. Karabağlarda yaşayan vatandaşların bir şekilde bundan mahrum edilmesi söz konusu dur durum böyleyken anlayamadığımız nedenlerle vatandaşlarından bundan mahrum edilmesi kabul edilemez." denildi.

Bu haber 1583 kez okunmuştur.