Ercan Kesal Kitap İmza Günü ve Söyleşisi 19 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

20.06.2023

Kitap İmza Günü ve Söyleşisi etkinliklerimiz kapsamında 19 Haziran 2023 tarihinde “Hekimlik Sanatları” kitabıyla İzmir Tabip Odası’nın konuğu meslektaşımız, yönetmen, oyuncu, yazar, senarist Ercan Kesal oldu.

Söyleşinin açılış konuşması İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak tarafından yapıldı. Prof. Dr. Süleyman Kaynak, “hekimlik aslında ilk insanla beraber başlıyor. Varsayalım ki ilk insanlar   Adem’le Havva idi, hekimlik onlarla  başladı . Burada psikiyatrist arkadaşlarımız da var, belki Adem ile Havva yalnızlıktan depresyona girip birbirlerini tedavi etmiş olabilirler…Dolayısıyla gerçekten hekimlik insanla birlikte başlıyor ve insanlığın bütün hikayesi hekimlikle beraber gidiyor ve gelişiyor… O nedenle hepimizin hayatında yüzlerce hikaye var. Bugün bizim şeref konumuz çok değerli arkadaşımız Dr. Ercan Kesal, hekimlik hikaye biriktirme sanatı olduğunu söylemiş, çok da doğru söylemiş… Bu hikayeleri anlatıyor anlatmaya da devam edecek; kendisine bunun için Türk toplumu adına hepimiz adına minnetlerimizi iletmek ve teşekkürlerimizi sunmak isteriz Bu hikayeleri paylaştığı için. Hepimiz bu hikayeleri birer ikişer tane toplarsak İzmir Tabip Odası olarak bastırırız ve sevgili Ercan’ın açtığı yoldan da devam edebiliriz.” dedi.

Daha sonra söz alan Ercan Kesal’in sınıf arkadaşı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Behiye Munğan, Ercan Kesal’in özgeçmişi hakkında kısa bilgiler verdi.


Sınıf arkadaşı Dr. İsmail Ümit Bal ise, Ercan Kesal’la ilgili okul anılarını katılanlara aktardı. Kendisinin filmleri, kitapları ve çalışmalarından bahsetti. 

Ercal Kesal, Tıp Fakültesi eğitim hayatı boyunca yaşadığı ve başından geçen anılardan bahsetti. “Hekimlik Sanatları” kitabından bahseden Ersan Kesal kitabın nasıl ortaya çıktığını, neden hekim olmaya karar verdiğini, kitabında yer verdiği başından geçen olayları anlattı. Mecburi Hizmet yılları, Ankara ardından İstanbul yaşamları hakkında bilgiler verdi. İzleyenler arasında bulunan sınıf arkadaşlarının da katılımıyla keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Ercan Kesal katılanlara ve İzmir Tabip Odası’na teşekkürlerini iletti. 

Söyleşinin sonunda İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Süleyman Kaynak, Ercan Kesal’a teşekkürlerini iletti.

 

Bu haber 249 kez okunmuştur.