“Yetki bizimdir ve yapılan bu hukuksuzluk acilen düzeltilsin” basın açıklaması 18.05.2023 tarihinde yapıldı.

18.05.2023

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi, Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yetkili sendika olmalarına rağmen yetkinin başka bir sendikaya verilmesine ilişkin İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde 18 Mayıs 2023 tarihinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Serkan Şen’de İzmir Tabip Odası adına destek verdi.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak bir konuşma yaptı. Konuşmasında, “21 yıldır sağlıkta dönüşüm adı altında uygulanan politikalar nedeniyle zulüm yaşadık. Sağlık çalışanlarının uğradığı zulmün son bulmasını istiyoruz. Bu son olay hiç küçümsenmemeli, hukuksuzluğun küçüğü büyüğü olmaz. Bu hukuksuzluğa hep birlikte karşı çıkacağız. Anayasa ve yasalara uygun olarak yaşamayı hak ediyoruz” dedi.
Basın açıklaması SES İzmir Şubesi Eş Başkanı Erkan Batmaz tarafından okundu. Batmaz, “Bir gerçek var ki o koltuklar baki değildir. Hastanede öncesinde yetkili sendika olan Sağlık Sen yöneticisi bugün idarede görev almaktadır. Sendikacılık koltuk için basamak mıdır? Bunu çalışanların takdirine bırakıyoruz. Sağlık Sen'in isteğiyle yürütülen inceleme usul ve esas yönünden hukuka aykırı olduğu gibi idari inceleme ciddiyetten de uzaktır. Biz biliyoruz ki yetki bizimdir. Gücünü alandaki emekçiden almayan sendika yetkiyi masa başında almaya çalışması yok hükmündedir. Yapılan hukuksuzluğu acilen düzeltin. Zira yargı önünde hesap dönecektir” dedi. Erkan Batmaz, yetki sorunu çözülene kadar her gün saat 16.00'da Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimlik önünde alkışlı protesto yapacaklarını söyledi.

Bu haber 164 kez okunmuştur.