Ege Üniversitesi Nereden Nereye Gelindi? Konferansı 9 Mayıs 2023 tarihinde yapıldı

10.05.2023

İzmir Tabip Odası 100.Yıl Konferanslar Dizisi kapsamında, Prof. Dr. Hakan Kültürsay’ın kolaylaştırıcılığını yaptığı Prof. Dr. İstemi Nalbantgil ve Prof. Dr. Fikri Öztop’un konuşmacı olarak katıldığı ‘Ege Üniversitesi: Nereden Nereye Gelindi?’ konferansı 9 Mayıs 2023 tarihinde İzmir Tabip Odası Prof. Dr. Orhan Süren Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Konferans İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hakan Kültürsay’ın sunumuyla başladı. Prof. Dr. Hakan Kültürsay, yaptığı sunumda Ege Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreç hakkında bilgiler verdi. Ord. Prof. Dr.Muhiddin Erel’den, üniversitenin kuruluş dönemi ve sonrasında hizmet veren rektörlerden, üniversitenin ilk binalarından bu güne değişen yapısal gelişmelerden söz eden Prof. Dr. Hakan Kültürsay “Hatıralarla Ege Üniversitesi” konulu bir kısa film gösteriminin ardından sözü Prof. Dr. İstemi Nalbantgil’e bıraktı.

Prof. Dr. İstemi Nalbantgil, öğrencilik yıllarından başlayarak aktardığı anılarıyla keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Ege Üniversitesinin kuruluş yıllarını, öğrencilik yıllarındaki olumsuzluklardan ve keyifli anlardan, yayınladıkları 14 Mart dergilerinden bahsetti. Öğretim üyeliği sırasındaki başından geçen çeşitli olaylara da değinen Prof. Dr. Nalbantgil, Ege Üniversitesinin kendi hayatındaki önemine vurgu yaparak söyleşisini tamamladı.

Daha sonra sunumuna başlayan Prof. Dr. Fikri Öztop, 1955 yılından başlayarak Ege Bölgesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Patolojinin Gelişim Öyküsü’nü paylaştı. Ege Üniversitesi’nin kuruluşundan önce, Patoloji eğitimi veren kurumlardan, İzmir’de hizmet veren hastanelerden ve bu hastanelerdeki patoloji uzmanı kadrolarından bahsetti. Ege Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanesi’nin ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kuruluşuna da değindi. Ege Üniversitesi’nin unutulmaz simalarından biri olan Prof. Dr.Yavuz Aksu hakkında ayrıntılı bilgiler veren Prof. Dr. Fikri Öztop 1955’den emekli olduğu 2005’e kadar geçen zaman dilimine ilişkin pek çok anısını da paylaştı.

Katılımcılara keyifli ve duygulu anlar yaşatan söyleşinin sonunda İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Prof. Dr. Hakan Kültürsay’a, Prof. Dr. İstemi Nalbantgil’e ve Prof. Dr. Fikri Öztop’a teşekkürlerini ileterek çiçek takdim etti.

Bu haber 313 kez okunmuştur.