Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından anıldı.

07.05.2023

İzmir Tabip Odası’nın da bileşenlerinden olduğu İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 51. yıl dönümünde İzmir’de anıldı.

6 Mayıs 2023 tarihinde Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasına İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Uzm. Dr. F. Yüce Ayhan, meslektaşlarımız ve bileşen temsilcileri katıldı.

Ortak açıklamayı Gıda Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Uğur Toprak okudu. İbrahim Uğur Toprak, “Bugün onların bize bıraktığı miras, nitelikli, ücretsiz ve yaygın kamu hizmeti mücadelesinde yaşıyor. Üniversite öğrencilerinin ve eğitim emekçilerinin bilimsel, özerk-demokratik üniversite mücadelesinde; sağlık emekçilerinin halk için sağlık mücadelesinde; ötekileştirilenlerin, kadınların, gençlerin, engellilerin eşitlik, özgürlük ve insanca yaşam, kamu kurumlarımızda işinin ehli liyakatli yöneticilerin olduğu, nitelikli kamusal hizmet mücadelelerinde yaşıyor. Türkiye karanlık bir süreçten geçiyor. Karanlık ne kadar yoğunsa, aydınlık da o kadar yakın olacaktır bizim için. 14 Mayıs’ ta 6 Mayıs’ ın 3 fidanların ışığıyla, bu karanlık günleri bitirip daha demokratik, daha özgür ve barışçıl bir ülkede yaşayacağız ve onlara sözümüzü tutacağız; özgürlüklerin, demokrasinin egemen olduğu bir ülkeyi hep birlikte kuracağız” dedi.
Bu haber 104 kez okunmuştur.