Meslekte 40. Yıl ve 50. Yıl Onur Plaketi Töreni 2 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

03.05.2023

İzmir Tabip Odası tarafından düzenlenen “Meslekte 40. Yıl ve 50. Yıl Onur Plaketi Töreni” 2 Mayıs 2023 Salı akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene katılan, 1983 yılı ve 1973 yılı mezunu 260 meslektaşımıza onur plaketi verildi. 

Törenin sunumu Doç. Dr. Nilgün Yener tarafından yapıldı. 

Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, “Tıp mesleğinde 40. ve 50. Yılını tamamlamış meslektaşlarımıza minnetlerimizin ve şükranlarımızın bir nişanesi olarak, plaket takdim edilmesi törenine ve programına hoş geldiniz… Hepimiz bu ülkeye çok emek verdik, umutla, sevinçle, gözyaşı ve dostluklarla hepimiz hayatımızı birbirimizin hayatını zenginleştirdik … Bu ülke size minnettardır, bu halk bu toplum size şükranla doludur. Bu ülke tekrar ayağa kalkacak ise Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yoldan, bu sizin gösterdiğiniz yoldan, laik, demokratik hukuk devleti yolundan, ilim ve irfanın, bilimsel birikim ve insani değerlerin ön planda tutulmasıyla olacaktır. Çağdaşlıkla, akılcılıkla olacaktır.  Lütfen bu törendeki mütevazı plaketlerimizi, bu toplumun çok derin şükranlarının küçük bir ifadesi olarak kabul ediniz. Bu zenginliği çocuklarımıza, öğrencilerimize, dostlarımıza, arkadaşlarımıza, çevremize cömertçe dağıttık. Hala dağıtıyoruz. Hepinize yeni 40 ve 50 yıllar diliyorum. İyi ki var oldunuz, varsınız ve hep var olacaksınız.” dedi.

Konuşmanın tam metni için tıklayınız…

Önce 1973 yılı mezunlarına, ardından 1983 yılı mezunlarına plaketleri emektar hocalarımız Prof. Dr. Türkan Süren, Prof. Dr. Veli Lök, Prof. Dr. Gürbüz Gümüşdiş, Prof. Dr. Sevgi Mir, Prof. Dr. İsmail Çallı, Prof. Dr. Erol Mir, Prof. Dr. Hasan Kaplan ve Prof. Dr. Ali Osman Karababa ile İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Yönetim Kurulu üyeleri Uzm. Dr. Ceylan Özkan, Prof. Dr. Hakan Kültürsay, Uzm. Dr. Haldun Öniz, Uzm. Dr. Behiye Mungan, Uzm. Dr. Yüce Ayhan ve önceki dönem Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel tarafından takdim edildi.

Plaket takdiminin ardından İzmir Tabip Odası Türk Sanat Müziği Korosu, şefleri Dr. Haksun Acet yönetiminde bir konser verdi. 

 

Diğer Fotoğraflar için tıklayınız...

 

Bu haber 375 kez okunmuştur.