Deprem Bölgesinde Görev Alan Meslektaşlarımız için Psikososyal Destek Çalışmaları

21.02.2023

Değerli meslektaşlarımız, 

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük afetlerinden olan Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin hemen ardından İzmir Tabip Odası olarak bölgede ve yerelde başlattığımız çalışmalar sürmektedir. 

Ağır biçimde örseleyici durumlara maruz kalmış kişilerin veya bu ortamlarda hizmet vermek üzere gönüllü ve/veya görevlendirme ile bulunanların özgül psikososyal gereksinimleri olduğu bilinmektedir. 

Bu çerçevede, depremden etkilenen bölgelerde yaşayan ve deprem sonrası İzmir’e gelen meslektaşlarımız ve yakınlarının deprem ve ruh sağlığı konusunda bilgilendirme ve psikososyal destek çalışmalarına ulaşabilmeleri için Türkiye Psikiyatri Derneği ile iş birliği ve eşgüdüm sağlanmıştır. Benzer bir çalışmanın hazırlıkları depremden sonra bölgede görev almış hekimler için de sürdürülmektedir. 

Deprem sırasında bölgede yaşamakta iken deprem sonrası İzmir’e gelen veya deprem sonrasında bölgede hizmet veren meslektaşlarımız arasında iseniz sizlere ulaşabilmemiz için aşağıdaki formu doldurarak bağlantı kurmanızı ve benzer durumdaki meslektaşlarımıza ulaşabilmemiz için bu duyuruyu hekim gruplarında yaygınlaştırmanızı rica ediyoruz.

Dayanışmayla,

 

Bilgi ve Başvuru için;

Özlem Sabırlar
İzmir Tabip Odası
0(232) 463 11 33 -114

 

Bu haber 439 kez okunmuştur.