Deprem Kriz Koordinasyon Kurulu oluşturuldu

06.02.2023

Değerli Meslektaşlarımız,

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli deprem nedeniyle acımız büyük. Geniş bir bölgeyi etkileyen bu afette yaraları sarmak için bir arada olmamız önemli.

Odamız bu afete yönelik krizin etkilerini azaltmak üzere çalışmalara başlamıştır. 

İzmir Tabip Odası’nda yapılan deprem toplantısında, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ve İzmir Sağlık Platformu olarak, bir kriz koordinasyon kurulu oluşturulmuştur. Etkilenen nüfusun büyüklüğü, iklim şartları ve artçı depremlerin büyüklüğü dikkate alınarak risk gruplarının bölgeden tahliyesi konusu da dahil öneri ve görüşler değerlendirilmiştir. Kriz masası olarak gerek insan gücü ve gerekse ayni ihtiyaçların toplanması, tasnifi ve afet bölgesine ulaştırılması ile ilgili olarak bir program yapılmıştır. 

Buna göre, kriz koordinasyon kurulumuz, İzmir Valiliği ve organları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerimiz ile koordinasyon sağlayarak, gereken insan gücü ve ayni yardım organizasyonuna katkıda bulunmak üzere çalışmalar başlatmayı öngörmüştür. 

Büyükşehir Belediyesinin oluşturduğu “Umut Hareketi“ kampanyası (https://umuthareketi.izmir.bel.tr/) üzerinden, gerekli desteğin sağlanması için çalışmalar sürdürülecektir. 

Bu büyük afetin insani, manevi ve maddi hasarının azaltılması ve onarımı için gereken her türlü organizasyon ve desteğe katkı için oda olarak hazır olduğumuzu bildirmek isteriz. Deprem bölgesinde görev almak isteyen meslektaşlarımız linkteki (https://my.forms.app/izmirtabipodasi/2023-deprem) forma bilgilerini yazarak iletebilirler.

 

Bu haber 568 kez okunmuştur.