Foça’da Doğa ve Tarih Talanına Hayır Platformu tarafından düzenlenen taş ocağının durdurulması basın açıklaması 2 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

03.02.2023

Foça’da Doğa ve Tarih Talanına Hayır Platformu tarafından düzenlenen taş ocağının durdurulması basın açıklaması 2 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Basın açıklamasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğüne dilekçe verildi. 

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin destek verdiği basın açıklamasına İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Yüce Ayhan, İzmir Tabip Odası Çevre Komisyonu Başkanı ve üyeleri katıldı.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ünde basın açıklamasına katıldı. Kısa bir açıklama yapan Gürbüz, önlerine böyle bir dosya gelmesi durumunda işletme ruhsatı vermeyeceklerini ve doğalarını koruyacaklarını söyledi.

Foça’da Doğa ve Tarih Talanına Hayır Platformundan Ruken Arslan okudu. Basın açıklamasında, "Biz doğasına, tarihine, zeytinine yaşam alanlarına sahip çıkanlar olarak bir kez daha haykırıyoruz; buraya taş ocağı açarsanız, toprakla birlikte orman ve bitki örtüsü ortadan kalkacak. Doğamızın dış görünüşü bozulacak, erozyon hızlanacak, tarım alanları zarar görecek. Yeraltı su sistemimiz bozulacak, çökmeler olacak. Yaydığı toz ve gürültü çevrede halk sağlığını ve canlı yaşamını olumsuz etkileyecektir. Kapitalizmin daha çok kar ve rant hırsıyla canlı yaşamı ve ekosistemi tehdit etmesine; doğanın ve tarihin bu kadar cömert davrandığı bir coğrafyaya bu kadar pervasızca saldırılmasına geçit vermeyeceğiz. Bakırçay Havzası ve Aliağa sanayisi yetmiyormuş gibi bir de taş ocaklarıyla Foça’nın yok olmasına izin vermeyeceğiz.” dedi. 

Açıklamanın ardından toplanan itiraz dilekçeleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Bu haber 115 kez okunmuştur.