‘Botticelli, Rönesans ve Medici Ailesi’ sunumu 22 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

23.01.2023

Oda’mız tarafından düzenlenen Sanat Tarihi Uzmanı ve Küratör Nihal Elvan Erturan’ın ‘Botticelli, Rönesans ve Medici Ailesi’ sunumu 22 Ocak 2023 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

 

Sunumun modöratörlüğünü Uzm.Dr. Nurdan Talay yaptı. Uzm. Dr. Nurdan Talay yaptığı açılış konuşmasında Nihal Elvan Erturan’ın özgeçmişi hakkında bilgiler verdi ve sözü Sanat Tarihi Uzmanı ve Küratör Nihal Elvan Erturan’a bıraktı.

 

Nihal Elvan Erturan İzmir Tabip Odası ve katılımcılara teşekkür ederek sunumunu paylaştı.

 

Sunumuna, Rönesans dönemi ile başlayan Erturan, Ön-Rönesans, Rönesans ve Yüksek Rönesans hakkında bilgiler verdi. 15. Yüzyıl Rönesans dönemi sanatçılarının Donatello, Masaccio, Piero Della Francesca, Alberti, Brunelleschi, Mantegna, Boticelli, Verrocchio olduğunu söyledi. Rönesans’ın ortaya çıkış nedenlerinden bahseden Erturan, Medici ailesinin bu dönemdeki etkisi hakkında bilgilerini paylaştı. Rönesans döneminde, çizgisel perspektif, derinlik, oran-orantı, odak, piramidal kompozisyon tekniklerinin nasıl uygulandığını, bilinen ilk sanat tarihi kitabının ne olduğu bilgileriyle tablolarda en çok işlenen konuları anlattı.

 

Daha sonra Cosimo Medici, Piero de Medici, Lorenzo Medici dönemlerine vurgu yapan Erturan, Boticelli bu dönemde nasıl ortaya çıktığını, eğitimi, çizim tekniğini, eserlerinde işlediği konular hakkında bilgilerini paylaştı. Boticelli eserlerini ayrı ayrı inceleyen sunumunda eserlerin hikayelerini de katılanlarla paylaştı. Sunumunu, bu döneme ait dizi ve belgesel tavsiyeleriyle bitirdi.

 

Boticelli eserleri hakkındaki soru ve cevapların ardından Dr. Nurdan Talay, Nihal Elvan Erturan’a ve katılanlara teşekkürlerini sundu.

 

Bu haber 163 kez okunmuştur.