“Hekimler susmaz, TTB susmaz. Sağlık hakkı mücadelemiz susmadı, susmayacak” basın açıklaması 12.12.2022 tarihinde yapıldı.

13.12.2022

 

Basın açıklamasına İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Genel Sekreter Uzm. Dr. Ceylan Özkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Uzm. Dr. Haldün Öniz, Uzm. Dr. Fahri Yüce Ayhan ve Dr. Serkan Şen katıldı. Basın toplantısına İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri temsilcileri de destek oldu.

Açıklamayı İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak okudu. Prof. Dr. Süleyman Kaynak, “Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve tabip odaları olarak etik-bilimsel temellerle savunduğumuz hekimlik değerleri, halk sağlığını önceleyen çalışmalarımız iktidarlarla ters düşebilmiştir. Bu nedenle TTB, onların hedefinde olmuş ve olmaya da devam etmektedir. İktidar çevreleri ülkemizde halkın sağlığının en önemli savunucusunun TTB olduğunu çok iyi bilmektedir. TTB’yi etkisizleştirmeye, güçten düşürmeye, mümkünse tamamen susturmaya yeltenmeleri; siyasal, sosyal ve sağlık alanı başta olmak üzere hayatın tüm alanında sürdürdükleri halkın sağlığına zararlı politikaları daha da artırmaktan başka amaç taşımamaktadır. Türk Tabipleri Birliği Yasası’nda bir değişiklik yapılacaksa, ancak TTB ve tabip odalarının gücünü artıran, yetkilerini genişleten, mesleki bağımsızlığın önündeki engelleri kaldıran bir şekilde olmalıdır. Bu değişiklik TTB, tabip odaları ve hekimlerin katılımıyla yapılmalıdır. Bunun haricinde yapılacak hiçbir müdahaleyi kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.  

Tüm bu saldırılar karşısında geri adım atmayacağız. Dün olduğu gibi bugün de hiçbir iktidar bize geri adım attıramayacak. TTB, kimlerin iktidarda olduğuna bakmadan, tarihinin her döneminde olduğu gibi bugün de hekimler için hekimlerle birlikte mücadelesine devam edecektir. Hekimler susmaz, TTB susturulamaz”. dedi.

Basın Açıklaması tam metni için tıklayınız…

 

Bu haber 136 kez okunmuştur.