8 Kasım Dünya Radyoloji Günü dolayısıyla İzmir Sağlık Platformu, ‘Sağlığımızdan, haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz!’ konulu basın açıklaması yaptı.

08.11.2022

İzmir Sağlık Platformu 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü dolayısıyla, Radyoloji çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini dile getirmek için basın açıklaması yaptı. İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi AMATEM binası önünde bir araya gelen İzmir Sağlık Platformu radyoloji çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. 

Açıklamaya İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu adına Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak katıldı. İzmir Sağlık Platformu adına açıklamayı TÜMRAD-DER İzmir Temsilcisi Ertuğrul Özarslan okudu.  Özarslan, "Biz radyasyon çalışanlarının ortalama insan ömründen 16 yıl daha az ömür sürdürdüğümüz bilimsel bir gerçek iken, sağlıkta intihar eğilimi en yüksek 3 meslek gurubundan birinin de biz radyasyon çalışanları olduğunu bile bile haklarımızı hâlâ gasp-etmeye devam ediyorsunuz. Gerekçenizi AB normlarına uyumla açıklıyorsunuz. Tekniker başına düşen hasta yoğunluğuna gelince AB normu tanımıyorsunuz. Nitelikli, ulaşılabilir, eşit ve ücretsiz sağlık hakkının, herkesin olduğu gibi radyasyon çalışanlarının da en temel en insani hakkı olduğunu söyleyen Özarslan, "Hiçbir zaman sağlığımızdan, haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Şua iznimizin budanmasına da kaldırılmasına da hayır diyoruz. Ama'sız, fakatsız, bizden aldığınız tüm haklarımızı da geri istiyoruz" dedi. 

Daha sonra bir konuşma yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, "Buraya gelişimiz 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü için bir kutlama değil, radyasyona maruz kalarak hayatını kaybeden meslektaşlarımız için buradayız.  Radyasyon ölümcül bir enerji kaynağıdır. Bu kaynakla yüz yüze kalan tüm radyasyon çalışanlarının, bir yandan çalışma şartları kötüleştirilirken bir yandan da şua izinlerine dokunululuyor olması kabul edilemez. İzmir Tabip Odası olarak tüm radyoloji çalışanlarının arkasındayız." dedi.

 “Radyasyon vitamin değildir", "Sağlıkta ticaret ölüm demektir", "Çalışırken ölmek istemiyoruz" sloganları ile basın açıklaması sonaerdi.

 

 


Bu haber 189 kez okunmuştur.