Hekimlerin Emeklilik ve Sosyal Güvenlik Hakları konulu toplantı yapıldı

19.10.2022

Meslektaşlarımız tarafından son dönemde sıklıkla iletilen emeklilik, hizmet birleştirme, memuriyete dönüş gibi sorulara sosyal güvenlik bakış açısıyla yanıt oluşturabilmek amacıyla düzenlediğimiz“Hekimlerin Emeklilik ve Sosyal Güvenlik Hakları” konulu toplantımız 13 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Açılışını Oda Başkanımız Prof.Dr. Süleyman Kaynak’ın yaptığı toplantının moderatörlüğü Oda Avukatımız Mithat Kara tarafından yapılmıştır. İzmir Demokrasi Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Özkan Bilgili, meslektaşlarımızdan sıklıkla iletilen sorulara yanıt vermiştir. 

Prof.Dr. Süleyman Kaynak, son dönemdeki düzenlemeler ve çalışma koşullarındaki ağırlık nedeniyle hekimlerin bir arayış içinde olduğunu, emeklilik, hizmet birleştirme ve ve memuriyete dönüş konusunda hekimlerin merak ettiği konu başlıklarında planlanan bu toplantının birçok soruya yanıt oluşturacağını ifade etmiştir. 

Av. Mithat Kara, hekimlerin emekli maaşları ve ilave ödemeleri ile ilgili son dönemde yapılan düzenlemelerin hekimlerin çalışma ortamına etkisi ve bu düzenlemelere karşı yürütülen hukuki mücadelenin sonuçları konusunda bilgi paylaşımı yaptı.

Toplantı öncesinde meslektaşlarımızdan iletilen soruları gruplayarak yanıtlayan Doç.Dr. Özkan Bilgili, hekimlerin Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur hizmetlerinde geçen sürelerinin hangi koşullarda birleştirilebileceği, hangi koşullarda emekli olunabileceği, memuriyete dönme halinde hangi statü üzerinden emekli olunabileceği konularında bilgiler paylaştı. 

Bilgili, sunumun ardından toplantıya katılan hekimlerin sorularını yanıtladı.  

Meslektaşlarımız, toplantının görsel kayıtlarına İzmir Tabip Odası Youtube sayfasından erişim sağlayabilir.


İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

 

Bu haber 214 kez okunmuştur.