Malpraktiste Sorumluluk ve Rücu İle İlgili Yeni Yasal Düzenlemelerin Getirdikleri Konulu Toplantı Yapıldı

19.10.2022

27 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 7406 sayılı Kanun ile, hekimlere karşı malpraktis nedeniyle açılan dava süreçlerini etkileyen bazı düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemeler hakkında meslektaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla düzenlediğimiz  “Malpraktiste Sorumluluk ve Rücu İle İlgili Yeni Yasal Düzenlemelerin Getirdikleri” konulu toplantımız, 28 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

“Çarşamba Toplantıları” serimizin ikincisi olan ve moderatörlüğünü Oda Başkanımız Prof.Dr. Süleyman Kaynak’ın toplantıda, konuşmacı olarak TTB Hukuk Bürosundan Av. Verda Ersoy yer aldı.

Prof. Dr. Süleyman Kaynak, açılış konuşmasında hekimlerin her geçen gün daha ağır çalışma koşullarında görev yaptığını,  malpraktis davaları nedeniyle hekimlerin çok ağır tazminat yükümlülükleri ile karşı karşıya kaldığını, bu durumun sürdürülebilir olmadığını, hekimler üzerindeki bu yükün alınması gerektiğini vurguladı.

Av. Verda Ersoy, 7406 sayılı Kanun’un yasalaşma sürecinde TBMM’deki tartışmalara, TTB görüşlerine yer verdikten sonra Kanunun hekimlere yönelik etkisi konusunda bilgiler paylaştı.  Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu, ceza soruşturmaları için bu kuruldan izin alma prosedürü, tazminat davaları sonucunda hükmedilen tazminatın hekimlere rücü edilip edilemeyeceği konusunda ayrıntılı bilgi verdi.

Sunumun ardından hekimlerden gelen sorular yanıtlandı.

Meslektaşlarımız, toplantının görsel kayıtlarına İzmir Tabip Odası Youtube sayfasından erişim sağlayabilir.


İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

 

Bu haber 139 kez okunmuştur.