Muayenehane Hekimleri Toplantısı Yapıldı

19.10.2022

6 Ekim 2022 tarihinde yapılan yönetmelik değişiklikleri ile, muayenehane hekimlerinin özel hastane ve tıp merkezlerinde cerrahi işlem yapmasına yönelik ağır kısıtlamalar getirilmiştir. 

 

Bu düzenlemeler hakkında meslektaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla düzenlediğimiz  “Muayenehane Hekimlerinin Çalışma Kısıtlaması, 6 Ekim 2022 tarihli yönetmelik değişikliği” konulu toplantımız 10 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

 

Açılışını Oda Başkanımız Prof.Dr. Süleyman Kaynak’ın yaptığı toplantının moderatörlüğü Özel Hekimlik Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Çolak tarafından yapılmıştır. Odamız avukatı Mithat Kara, değişiklikler hakkında bir sunum yaptı.

 

Prof.Dr. Süleyman Kaynak, düzenlemelerin kabul edilemez olduğunu, serbest hekimlik faaliyetinin yürütülmesini ağır şekilde kısıtlayan bu düzenlemelere karşı meslek örgütü olarak mesleki ve hukuki her türlü mücadeleyi vereceğimizi, TTB olarak dava açma hazırlıklarının yapıldığını, dava açmak isteyen hekimlere Oda olarak destek olacağımızı ifade etti.

 

Dr. Mehmet Çolak, düzenlemenin muayenehane hekimlerinde  büyük rahatsızlık oluşturduğunu, özellikle cerrahi branştaki hekimlerin ameliyat yapmalarının engellenmesi halinde muayenehanelerin zor durumda kalacağını, belirsizlik nedeniyle hekimler ve hastaların tereddüt yaşadığını vurgulamıştır.

 

Av. Mithat Kara, 6 Ekim 2022 tarihli yönetmelik değişikliklerinin hekimlerin çalışma ortamında nasıl bir değişiklik oluşturduğunu vurguladıktan sonra yönetmeliğin hukuka ve üst hukuk normlarına aykırı olduğunu belirtti. Temel hak ve özgürlüklerin ölçüsüz şekilde sınırlandırıldığını vurgulayan Av. Mithat Kara, düzenlemeye karşı Danıştay’da TTB tarafından kısa sürede dava açılacağını, bireysel dava açmak isteyen hekimlere hukuki destek verileceğini belirtti.

 

Sunumun ardından toplantıya katılan hekimler, düzenlemelerle ilgili görüşlerini aktardılar. Konuşmalarda, bu düzenlemelere karşı ortak mücadelenin önemine vurgu yapılarak toplantıya katılan hekimlerin soruları yanıtlandı. 

 

Meslektaşlarımız, toplantının görsel kayıtlarına İzmir Tabip Odası Youtube sayfasından erişim sağlayabilir.

 

 

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu




İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

 

Bu haber 122 kez okunmuştur.