Sağlıkta terör acil bir toplumsal sorundur...

08.10.2022

Kamuoyuna Duyuru 

İşinden evine girmek üzere yola çıkan meslektaşımız , İzmirde Torbalı’da üç kişinin  saldırısına uğramıştır. Kafa travması, orbita kırıkları , göğüs ve karın travması nedeniyle ağır yaralanmıştır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil servisinde tedavi altındadır. 
Bu olayın hiçbir gerekçesi ve nedeni olamaz. 

Sağlıkta şiddet artık tam anlamıyla “ Sağlıkta Terör “ halini almış bulunmaktadır. Artık hiçbir gerekçe ve neden de olmadan , hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız bu teröre maruz kalmaktadırlar. Artık sokakta , evlerinde , sosyal hayatlarında ve işyeri dışında da tam anlamıyla can ve mal güvenlikleri yok edilmiş ve tam anlamıyla sokak terörünün hedefi haline getirilmişlerdir. 

Bu durum her şeyden önce , sağlıkta dönüşüm diye oluşturulmuş “sağlıkta garabet “in bir sonucudur. Bu garabetle sağlık sistemi tıkanmıştır. Sağlık sisteminde cansiperane büyük fedakarlıklarla emek verenleri , hekimlik mesleğini , hekimleri  ve sağlık çalışanlarını hedef gösteren ve sorun sanki hekimler ve sağlık çalışanlarıymış algısını yaratan yukardan aşağıya tüm yetkililer bu durumun sorumlusudurlar. 

Bu “Sağlıkta Terör “ sürecinin bir an önce sonlandırılması ve hemen acil önlemler alınması şarttır. Kafa travması , orbita kırığı , göğüs ve batın travması ile ağır durumda acil servise kaldırılan meslektaşımızın tedavisi sürmektedir. Meslektaşımız acil ve yoğun bakım koşullarında halen tedavi altındadır. Saldırganlar tutuklanmış ve yarın nöbetçi mahkemeye çıkarılacaklardır. Bu süreci İzmir Tabip Odası olarak sonuna kadar takip edeceğiz ve bu teröre karşı tüm meslektaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının korunması için yapılacak her şeyi yapmaya kararlıyız. 

Hastanede tedavi gören meslektaşımızın tıbbi ve hukuki açıdan arkasındayız ve İzmir Tabip Odası Yönetimi ve Hukuk Müşavirliği olarak meslektaşımızın başındayız. Bu müessif olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. 

Meslektaşımıza geçmiş olsun ziyaretine gelen Vali Yardımcısına , Aile Hekimliği Şube Başkanlığı İlgilerine , Halk Sağlığı Başkanlığı İlgilerine , İzmir Aile Hekimleri Derneği İlgilerine , Aile Hekimleri Sendikası İlgilerine , SES ve Birleşik Dayanışma Sendikası İlgilİlerine ve geçmiş olsun dileklerini iletenler  teşekkür ederiz . 

Sağlıkta terörü hep birlikte durduracağız…. Sağlık Bakanlığına ve Hükümete sesleniyoruz… Sağlıkta Terör Acil bir toplumsal sorundur …. Herkesi yakmaktadır , yakacaktır…

Bunu durdurun …

Hemen derhal ve hemen şimdi.  

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

Bu haber 111 kez okunmuştur.