Ege Bölge Tabip Odaları İşyeri Hekimleri Toplantısı 1 Ekim 2022 tarihinde İzmir Tabip Odası ev sahipliğinde yapıldı.

06.10.2022

Toplantıya İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Bursa, Soma, İstanbul, Karabük, Kocaeli, Mardin, Soma ve Urfa’dan 29 işyeri hekimi katıldı. 

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak tarafından yapılan açılış konuşması ve  katılımcı işyeri hekimlerinden toplantıdan beklentileri alınması sonrasında oturumlara geçildi. 

İlk oturumda “10.yılında 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasasının Değerlendirilmesi” konusu işlendi. İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu üyesi Dr. Hülya Çamlıbel tarafından, 6331 sayılı yasanın öncesinde “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Tarihçesi” anlatıldı. İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu üyesi Dr. Rana Savlu ise “6331 Sayılı Yasanın Olumlu Ve Olumsuz Yönleri”ni özetledi. İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu başkanı Dr. Arzu Yetginer’in “6331 ve Eğitim” sunumu ardından İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu üyesi Dr. Osman Bölükbaşı “6331 ve OSGB ” ile ilgili bilgilendirme yaptı. 

II.Oturumda ise İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu üyesi Dr. Esat Hoşgönül “İşyeri Hekimliği Ücretleri ve Ücret Belirlenmesinde Temel Kriterler” konusunda ayrıntılı bir sunum yaptı.

Toplantının ikinci bölümünde, toplantıya katılan işyeri hekimleri tarafından Ege Bölgesi Tabip Odalarının İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonları’nın faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Ege Bölge Tabip Odalarından gelen katılımcılar; OSGB lerin yarattığı sorunları, yeni bir İSİG Modeli geliştirilmesi gerektiğini, işyeri hekimlerinin özlük haklarındaki erimeyi ve enflasyona yenik düşen ücretlerinin arttırılması gerektiğini, istihdam sorunlarını, sendika ve örgütlenme ile ilgili düşüncelerini aktardılar. İşyeri Hekimlerinin eğitiminin hangi kurumlarca ve hangi konularda, nasıl verileceği üzerine görüş ve önerilerini TTB İSİH Kol yürütmesine ilettiler.

Toplantı “tüm işyeri hekimlerinin , tabip odalarında ve TTB’de birlikte ve örgütlü bir şekilde hak mücadelesi vermeleri durumunda , alanda yaşanan sorunların çözümü yolunda ilerlenebileceği” mesajı ile sona erdi.

Bu haber 127 kez okunmuştur.