16.08.2022 Toplantı Tutanağı

05.10.2022
YK üyeleri Süleyman Kaynak, Ceylan Özkan, Yüce Ayhan, Serkan Şen, Haldun Öniz, Behiye Mungan, Hakan Kültürsay
Çevre Komisyonu Üyeleri: M. Tuğrul Şahbaz, Hüseyin Güven, Ergün Demir, Füsun Düzcan, Hasan Ter, Hüseyin Aydın Turan.
16 Ağustos 2022 İzmir Tabip Odası Çevre Komisyonu Toplantı Tutanağı 
1) Sao Paulo Gemisine karşı yapılan ve İzmir Tabip Odası'nın içinde olduğu çalışmalar ile ilgili olarak Oda Başkanımız Süleyman Kaynak tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Dr. Ergün Demir, İzmir Tabip Odası tarafından geminin taşıdığı tehlikeli maddelerin sağlık etkilerini belirten, hekimler ve akademisyenlerin bilimsel görüş belirttiği kısa görsellerin kaydedilerek sanal ortamlara ulaştırılmasını önerdi.
2) Önceki toplantı tutanağında yer alan:
 Daha önceden Çevre Komisyonu tarafından Kahramanlar - Basmane Bölgesinde gökdelenlerin önünü açan ve İBB Meclisinin oy birliğiyle aldığı bina yükseklik artışlarına karşı İzmir ŞPO ve Mimarlar Odası tarafından açılan davaya İzmir Tabip Odasının müdahil olunması yolunda komisyon talebinin YK tarafından değerlendirilmesi istendi. Oda YK, Çevre Komisyonunun bu konuda açılmış olan davada hangi aşamaya gelindiği, davanın hangi mahkemede açıldığı ve Tabip Odasının bu davaya müdahil olma gerekçeleri konusunda  yönetim kuruluna yeni bir bilgilendirme yapmasını istedi.
3) Sağlıklı Kentler İçin DSÖ tarafından belirlenen kırmızı çizgilerin konuşulacağı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD. Başkanı Dr. Alpaslan Türkkan ve Şehir Plancıları Odası  temsilcisinin konuşacağı online bir toplantının yapılması konusunda karar verildi.
Zamanı konusunda Oda YK, her komisyon için ayrılan günleri bildirecek. Konuşmacilarla bağlantı konusu Komisyon tarafından yerine getirilecek.
Oda YK, 2 yıllık bir süreç için, tüm Komisyonlardan istediği gibi, Çevre  Komisyonumuzun da yapmayı planladığı söyleşi, panel vb. etkinliklerin programının hazırlanmasını istedi.
Bu haber 65 kez okunmuştur.