30.06.2022 Toplantı Tutanağı

03.10.2022
Gündem:
1- OSGB ler
2- İşyeri Hekimleri Derneği ile işbirliği
3- İşyeri Hekimliği ile ilgili paydaşlarla işbirliği, OSGB sahibi hekimlerle, İş Teftiş Kurulu ile v.b.
4- İşyeri Hekimliğinde uzmanlaşma, iş güvenliği uzmanlığındaki gibi sınıflandırma çalışmaları hakkında görüşler
5- Faaliyet takviminde önceden kalan işler
6- Önümüzdeki dönem çalışma önerileri
7- Katılımın arttırılması çabaları, sahada iletişim, örgütlenme, görev bölümü
8- Sosyal Toplantıların planlanması
9- Alanın paydaşlarına ziyaretlerin planlanması
Şeklinde belirlenmişti. Gündemdeki konular üzerinde görüşmeler ve tartışmalar yürütüldü.

OSGB ler ile görüşülerek gerek OSGBlerin gerekse OSGB lerde çalışan hekimlerin sorunları ve çözümler hakkındaki görüşlerimizin aktarılması ve ortak bir noktada uzlaşma görüşleri dile getirildi. 
İş teftiş kuruluna yapılacak ziyarette işyeri hekimlerinin özlük haklarını ve çalışma şartlarını iyileştirmeye yönelik katkılarını sağlamak üzere kötü örneklerin ortadan kaldırılması ve işyeri hekimliğinin layık olduğu değeri bulması adına yapılacak denetimlerde onlara nasıl destek olunabileceği konularında görüşlerimizin aktarılması konusu konuşuldu.
İşyeri hekimliğini asli işi olarak yapanlarla, ek iş gibi görenler arasındaki farkın ortaya çıkarılması ve asli iş olarak yapanların ve bu konuda yıllarca emek vermiş, bilgi ve tecrübe kazanmış hekimlerin emeğinin daha iyi değerlendirilebilmesi için iş güvenliği uzmanlarında olduğu gibi A,B,C gibi gruplandırmaya, sertifikasyona gidilebileceği, az tehlikeli sınıftan başlayarak çok tehlikeli gruba doğru ve giderek artan ücretlerle çalışma gerçekleştirebileceği konusu tartışıldı.Ücretlerin arttırılması için sadece bu tür çabaların yeterli olmayacağı, genel olarak tüm alanlarda hekim ücretlerinin arttırılması için çalışılması gerektiği konuşuldu.
OSGB sahibi işyeri hekimlerinin de katılacağı tanışma toplantılarından ilkinin AOSB Çiğli de bayram sonrasında planlanması konuşuldu. Daha sonrasında da diğer bölgelerde aynı şekilde organizasyonlar düzenlenebileceği ve bu şekilde iletişimin geliştirilmesi ve üye sayısının arttırılmasının mümkün olabileceği konuşuldu. İşyeri hekimliği ile ilgili derneklerle birlikte ortak çalışma yapılabileceği görüşüldü.
Eğitim ve toplantılar: Önümüzdeki faaliyet döneminde işyeri hekimlerine yönelik yüz yüze eğitimlerin yanı sıra ayda bir ZOOM üzerinden 20 dk süreli işyeri hekimliği pratiğine yönelik eğitimler, 40 dk süreli ZOOM webinarları ile mesleki konular olması; sonbaharda ve ilkbaharda  işyeri hekimliği günleri ve işyeri hekimliği çalıştayı yapılabileceği konuşuldu.

Eğitim ve etkinlik önerileri olarak:
İş Sağlığı Günleri
Çalışan Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Okulu
Çalıştay
Deneyim paylaşımları, 
İyi uygulama örnekleri konuları konuşuldu.
Bu haber 82 kez okunmuştur.