Asistan Hekimlerin Mücadelesinin Yanındayız

01.09.2022

Üniversitelerde görevli asistan hekimler, Sağlık Bakanlığı’nda görevli hekimler için yapılan kısmi iyileştirmelerin kapsamı dışında bırakılmaları nedeniyle, taleplerini paylaşmak için bütün kurumlarda 01.09.2022 tarihinde basın açıklaması yaptı. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesindeki basın açıklaması, Rektör’ün, Covid koşullarını (!) gerekçe göstererek hastane bahçesinde basın açıklaması yapılmasına izin vermemesi nedeniyle hastane giriş kapısı önünde yapıldı. Rektörlüğün, farklı seslere tahammülsüzlüğünün yansıması olan ve özrü kabahatından büyük bu gerekçesini tarihe not düşüyoruz. İfade özgürlüğünü, örgütlenme ve sendikal özgürlüğü, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme özgürlüğünü ihlal eden, üniversitelerin akademik ruhuna aykırı bu yaklaşımları kınıyoruz.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesindeki basın açıklamasına, İzmir Tabip Odası adına Genel Sekreter Uz.Dr. Ceylan Özkan ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Serkan Şen katıldı. Basın açıklamasına, üniversitede görevli çok sayıda asistan hekim ve öğretim üyesi yanında Oda aktivisti meslektaşımız katıldı. 

Basın açıklamasını asistan hekimler adına Dr. Yağmur Dokuyan okudu. Basın açıklamasında, iyileştirme adı altında yapılan düzenlemelerden üniversitelerde görevli hekimlerin yararlandırılmadığı, sağlık ve eğitim hizmetinin yükünü taşıyan üniversitelerde görevli hekimlerin kapsam dışı bırakılmasının ve bugüne kadar bir düzenleme yapılmamasının kabul edilemez olduğu vurgulandı. Açıklamada, üniversitelerde görevli asistan hekimlerin ücretlerinde iyileştirme yapılıncaya kadar mücadelenin devam edeceği vurgulandı. İzmir Tabip Odası adına Genel Sekreterimiz Uz.Dr. Ceylan Özkan'da kısa bir konuşma yaptı.

Ege Üniversitesi Hastanesindeki basın açıklaması ise, Hastane Başhekimliği önünde yapıldı.  İzmir Tabip Odası adına Yönetim Kurulu üyesi Dr. Yüce Ayhan’ın yer aldığı basın açıklamasına, çok sayıda asistan hekim, öğretim üyesi ve Oda aktivisti meslektaşımız katıldı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi asistan hekimler adına Dr. Gökhan Eşim basın açıklamasını okudu. İzmir Tabip Odası adına Uz.Dr. Yüce Ayhan ve İzmir Tabip Odası Büyük Kongre Delegesi Prof. Dr. Ömer Özütemiz, üniversite öğretim üyelerinin ve asistan hekimlerin talepleri konusunda bir konuşma yaptı.  Basın açıklamasında, asistan hekimlerin yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilmesi, yapılacağı duyurulan düzenlemenin bir an önce yapılması taleplerimiz vurgulandı.

Eğitim hastaneleri ve tıp fakültelerinin geleceği olan asistan hekimlerin başta nöbet süreleri ve izinleri olmak üzere çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve gelirlerinin insani ölçülerde yeniden düzenlenmesi için mücadelemiz sürdürülecektir.

 

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

 

 

Bu haber 140 kez okunmuştur.