21.06.2022 Toplantı Tutanağı

04.08.2022

1-21 Haziran 2022 Salı 20:30’da çevrimiçi olarak 60 kadın arkadaşımızın katılımıyla Özlem Miman’ın moderatörlüğünde konuklarımız Ege Üniv.Edebiyat Fak öğretim üyesi Prof Dr Dilek Direnç ve Psikiatrist Gökçen Yılmaz Kahraman ın yorumlarıyla Lost Daughter filminin analizi yapılmış, ardından komisyon toplantısına geçilmiştir. 

2- Komisyonumuz yürütmesine Münevver Türkmen ve Zeynep Varol davet edilmişler, katılmışlardır. 

3- İBB Sosyal Çalışmalar Dairesi Kadın Çalışmalar Müdürlüğünün “Mor Bayrak” projesiyle ilgili davetine odamız adına katılan F. Naime Kırlı arkadaşımız toplantı bilgilerini ve bu projenin olumlu ve olası olumsuzlukları, proğramı hakkında yazılı ve sözlü bilgi sundu. Kadınlar için güvenli alanlar oluşturmak adına esnafa yönelik farkındalık yaratmayı amaçlayan eğitim projesi ile ilgili grup çalışması yapılmasının anlamlı olacağı, bu konuda hem odamızın hem baronun daha aktif olması önerildi. 

 AP malzemeleriyle ilgili kısıtlılık- yokluk sıkıntısı, istenmeyen gebeliklerin artışı, kürtaj ile ilgili uygulamaların pratikte sınırlandırılması ve tüm bunların kadın sağlığı üzerinde olumsuz etkisi üzerine yapılan çalışmalara destek verilmesi, odamızın bu durumu görünür kılması için çalışması görüşüldü. Bu konuda çalışma yapan Aslı arkadaşımızla görüşülmesi, destek ve yardım talebi.

 

Bu haber 98 kez okunmuştur.