Ceza Yönetmeliği’nin uygulanmasının 1 yılında ‘Ceza yönetmeliğini kabul etmiyoruz!’ basın açıklaması İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleştirildi.

01.07.2022
Ceza Yönetmeliği’nin uygulanmasının 1 yılında ‘Ceza yönetmeliğini kabul etmiyoruz!’ basın açıklaması 1 Temmuz 2022 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleştirildi.

İzmir Tabip Odası, İzmir Aile Hekimliği Derneği, Aile Hekimleri Sendikası, Birinci Basamak Birlik Ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık-İş Sendikası, İzmir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği, Sağlık Ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası ve Hekim Birliği Sendikası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasına Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Genel Sekreter Uzm. Dr. Ceylan Özkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Uzm. Dr. Haldün Öniz ve Dr. Serkan Şen katıldı.

Basın metnini İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Muhteber Çolak okudu. Çolak “Ceza yönetmeliği ile söz hakkımız kısıtlandı. Hastalık yönetim platformu diye yapılması mümkün olmayan uygulamalarla negatif performans ile tehdit edildik. Keyfi sözleşme fesihleri ile iş güvencemiz ortadan kalktı. İnfaz komisyonları ile işten atıldık. Yıllık izinlerimizi kullanırken maaşımızdan kesildi. Hastalandık ameliyat olduk, istirahatli iken maaşımızdan kesildi. Ücretlerimiz yoksulluk sınırının altında kaldı. ASM giderlerini karşılamamız imkânsız hale geldi. İzmir'de bile her 5 Aile hekiminden biri tek başına hemşiresiz çalıştı, çalışıyor. Hastanelerde hekimler 5 dakikada bir hasta bakmaya zorlanıyor. Yeni yapılan yasal düzenleme hiçbir soruna çözüm olmadı. Bir yıldır ceza yönetmeliğini kabul etmiyoruz diye mücadele ediyoruz. Bu yönetmelik iptal edilene kadar da mücadeleye devam edeceğiz. Keyfi sözleşme fesihleri yaşamak istemiyoruz. Söz hakkımızı istiyoruz. Etkin bir şiddet yasasının çıkmasını istiyoruz. Bu hiperenflasyon ortamında cari gider ödemelerine yapılacak artışın çözüm olmayacağını biliyoruz.  Aile hekimlerinin ve hastanede çalışan hekim arkadaşlarımızın, asistan hekimlerin hemşirelerin, laborantların, radyoloji teknikerleri ve sayamadığımız 39 branş emekçileri olmak üzere bütün sağlık emekçilerinin emeğinin karşılığını almasını istiyoruz” dedi.

“Sağlıkta ticaret ölüm demektir”, “Yeter Fahrettin sağlığı mahvettin”, “Gün gelecek devran dönecek şiddete göz yuman hesap verecek” sloganlarından sonra basın açıklaması sona erdi.
Bu haber 178 kez okunmuştur.