Prof. Dr. Orhan Süren anma toplantısı ve portre açılışı, 27 Haziran 2022 tarihinde yapıldı.

28.06.2022
Prof. Dr. Orhan Süren anma toplantısı ve portre açılışı, 27 Haziran 2022 tarihinde kendi adını taşıyan İzmir Tabip Odası Prof. Dr. Orhan Süren Konferans Salonunda yapıldı.

Prof. Dr. Orhan Süren’in ölümünün 1 yılında saygı ve özlemle anıldı. Anma toplantısı İzmir Tabip Odası konferans salonunda eşi Prof. Dr. Türkan Süren, yakın arkadaşı Prof. Dr.Veli Lök, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, öğrencileri ve meslektaşlarının katılımıyla yapıldı. 

Anma töreninin açılış konuşması İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak tarafından yapıldı. Prof. Dr. Süleyman Kaynak, “hocamız Orhan Süren’i saygıyla anıyoruz, mesleğimize ve odamıza katkılarını iyi biliyoruz ve her zaman karanlık dönemdeki dik duruşu yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir” dedi ve sözü öğrencisi Prof. Dr. Sait Ada’ya bıraktı. Prof. Dr. Sait Ada, Orhan Süren ile ilgili bir sunum yaparak çocukluğundan vefatına kadar olan  yaşamı hakkında bilgiler verdi. 

Daha sonra söz alan eşi Prof. Dr. Türkan Süren hocamız, “Ben kendine minik dev adam derdim” sözleriyle başladığı konuşmasında yaşadıklarından, başlarından geçen olaylardan bahsederek, Orhan Süren’in çalışkanlığından, başarılarından, İzmir Tabip Odası’nda yaptığı görevlerle odaya sağladığı katkılardan bahsetti.

Yakın arkadaşı ve çalışma arkadaşı Prof. Dr. Veli Lök, Orhan Süren’in, azimli ve kararlı çalışmalarından bahsederek İstanbul Protokolü’nün hayata geçirilmesinde olan katkılarını anlatarak kendisini saygıyla ve özlemle andığını ifade etti. 

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Prof. Dr. Orhan Süren’in özgeçmişinden bahsederek portresinin kendi adına taşıyan salona asılmasından dolayı gururlu olduklarını söyledi.

Daha sonra portre açılışı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Türkan Süren, açılışta yapan İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu’na teşekkürlerini iletti. 

Açılış sonrasında katılanlar kısaca Orhan Süren ile ilgili anılarını paylaştı, Orhan Süren’i andı.

Anma töreni kokteyl ile sonra erdi.
Bu haber 343 kez okunmuştur.