İzmir Tabip Odası, gazeteci örgütleri ile birlikte dezenformasyon yasasına karşı yapılan basın açıklamasına destek verdi.

22.06.2022
İzmir'de gazeteci örgütleri yarın TBMM'de görüşülecek dezenformasyon yasasına karşı Konak Hasan Tahsin anıtı önünde 21 haziran 2022 tarihinde basın açıklaması yaptı. Açıkmaya İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, KESK, DİSK  siyasi partiler ve birçok gazeteci de katıldı.

İzmir Tabip Odası adına Başkan Prof. Dr. Süleyman Kaynak basın açıklamasına destek verdi. 

‘Basın özgürse toplum özgürdür’, ‘Özgür basın susturulamaz’, ‘Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz’ sloganları atan katılımcılar adına açıklamayı İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi okudu. Gappi, yasa teklifiyle medyaya yönelik öngörülen idari tedbirler arasında para cezası, reklam yasakları ve sosyal medya ağlarına bant daraltma yaptırımların da olduğunu söyleyerek, "Yasa teklifinde keyfiyete dayalı  yazılı basının kapısına kilit vuracak maddeler vardır. Yaklaşık 1000 gazete, yaşam kaynağı olan resmi ilanları alamamakla ve kapanmakla karşı karşıya kalacaktır. Temel insan hak ve özgürlüklerine, Uluslararası sözleşmelere ve Anayasaya aykırı  olan basın  tarihine  kara bir leke olacak  bu teklifi çekin" dedi.

Basın açıklaması sloganların ardından sona erdi.
Bu haber 108 kez okunmuştur.