Dağ Yine Fare Doğurdu: Hekimlerin Taleplerini Karşılamaktan Uzak Yasa Teklifi Kabul Edilebilir Değildir

09.06.2022
Hekimlerin maaşlarında iyileştirme yapıyoruz söylemi ile ortaya atılan yasa teklifleri ile hekim kamuoyu yıllardır oyalanmaktadır.

 

Hekimlerin emekliliğe yansıyan güvenceli ücret taleplerini karşılamaktan uzak yeni yasa teklifi ile kamuoyunun ilgisi yine farklı noktalara çekilmektedir.

 

Hekimlerin emekliliklerine yansıyan temel maaşlarında iyileştirme yapılmak yerine yan ödeme kalemlerinde yapılan değişikliklerle hekimler yine performansa bağlı çalışmaya muhtaç bırakılmaktadır.

 

07.06.2022 tarihinde TBMM’ye sunulan yasa teklifi bir bütün olarak değerlendirildiğinde, bazı ödeme kalemlerinde kısmi iyileştirme yapıldığı görülmekle birlikte hekimlerin temel maaşlarına esas ek göstergelerinde bir değişiklik yoktur. Hekimlerin 3600 olan ek göstergelerinin 7200’e çıkarılması taleplerimiz karşılık bulmamıştır. Hekimler tek ödeme sistemi yerine yan ödeme kalemleri ile güvencesiz ücretle karşı karşıya bırakılmaktadır.

 

Emekli hekimlerin maaşlarındaki ayrımcılık devam etmektedir. Emekli maaşı ile geçinemediği için çalışmak zorunda olan emekli hekimler ilave ödemelerden yine yararlanamamıştır. SSK ve Bağ-Kur emeklisi hekimler, yoksulluk sınırı altında emekli maaşı ile geçinmek zorunda bırakılmaktadır. Yasa teklifinde, SSK ve Bağkur emeklisi hekimlerin maaşlarında hiçbir iyileştirmeye yer verilmemiştir.

 

Yasa teklifinin taleplerimizi karşılayacak şekilde yeniden ele alınması ve hekimleri tatmin edecek bir düzenleme yapılması için TBMM, siyasi partiler ve milletvekilleri nezdinde girişimlerimiz devam etmektedir.

 

Konuyla ilgili TTB tarafından yapılan açıklamayı ve bilgi notunu meslektaşlarımızın bilgisine sunuyoruz.

 

TTB Açıklaması için tıklayınız

 

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

Bu haber 249 kez okunmuştur.