İzmir Tabip Odası 'Kentin Ekolojik Yıkımı ve Talanına Karşı Nöbetteyiz!'

07.06.2022

“Kentin Ekolojik Yıkımı ve Talanına Karşı Nöbetteyiz!” sloganıyla  1-6 haziran tarihleri arasında Mimarlar Odası İzmir Şubesi önünde yürütülen nöbet etkinliklerinin ardından 6 Haziran 2022 tarihinde TMMOB il Koordinasyon Kurulu, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, Konak Kent Konseyi, Ege Kent Konseyleri Birliği, İzmir Kent Konseyleri Birliği, EGEÇEP İzmir Yaşam Alanları’nın ortak basın açıklaması gerçekleştirildi.

Düzenleyicileri arasında odamızın da yer aldığı etkinliklere İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Yönetim Kurulu Üyeleri Uzm. Dr. Behiye Munğan ve Uzm. Dr. F. Yüce Ayhan ile İzmir Tabip Odası Çevre Komisyonu üyelerimiz katıldı. 

Basın açıklaması sonrasında Kıbrıs Şehitleri Caddesinde bir yürüyüş gerçekleştirilerek Alsancak Vapur iskelesi önünde toplanılarak ‘Kentin Ekolojik Meseleleri ve Kent Suçları Forumu’ konulu açık kürsü etkinliğinde buluşuldu.

Açık Kürsüde odamız adına bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. F. Yüce Ayhan, toplumsal mücadelelerde sıkça kullanılan “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganının sağlıklı bir yaşam hakkı  için de geçerli olduğunu belirterek “Tek Sağlık” kavramına vurgu yaptı. İzmir Tabip Odası’nın koruyucu hekimlik anlayışına verdiği önemi ifade eden Dr. F. Yüce Ayhan odamızın çevreyle ilgili hukuksal süreçlere geçmişte olduğu gibi bundan sonra da müdahil olacağını belirtti. 

Düzenleyici kuruluş temsilcilerinin konuşmalarının ardından alanda bulunanlar açık kürsüden düşüncelerini deneyimlerini aktardılar. Odamız çevre komisyonu yürütme kurulu başkanı Uzm. Dr. Tuğrul Şahbaz’ında söz aldığı forum çevre mühendisleri odasının raporunun okunmasını ardından sona erdi.

 

Bu haber 210 kez okunmuştur.