Soma Katliamı’nın yıldönümünde katledilen madenciler anıldı.

14.05.2022

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından 13 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenen basın açıklamasıyla Soma Katliamı'nın yıl dönümünde katledilen madenciler anıldı.

İzmir Mimarlık Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasına İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ceylan Özkan, Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Behiye Munğan ve oda üyeleri katıldı.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını KESK Dönem sözcüsü  Necip Vardar yaptı.

Yargılama sürecinde, sanıklara daha önce olası kasttan verilen ceza bozuldu, sanıklar hakkındaki kusur nitelemesi değiştirildi, sanıkların cezası düşürüldü. Patronlar aklandı. Soma’da 301 işçinin ölümünde asli sorumlu olan patron, 2020’de yapılan infaz düzenlemesinin de sayesinde öldürülen her maden işçisi için sadece 8 gün hapis yatmış olacak.  

Necip Vardar :

‘Soma’da 301 işçinin ölümünde asli sorumlu olan patrondur. 2020’de yapılan infaz düzenlemesinin de sayesinde öldürülen her maden işçisi için sadece 8 gün hapis yatmış olacak. Her ölen can için sadece 8 gün! 

Ülkenin AKP iktidarının ekonomi politik tercihleri nedeniyle giderek derinleşen ekonomik, siyasal, toplumsal ve ekolojik bir krizin içerisinde. Bu düzen altında bu ülkede her yıl ortalama en az iki bin işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitiriyor. Yaşanan tüm haksızlıklara karşı mücadele çağrısında yeniden burada birkez daha tekrarlıyorum. Biliyoruz ki yerin yedi kat dibine gömüp göçük altında bıraktıkları adalet ancak emekçi halkın elleriyle kurulabilir. Soma Katliamı'nda yitirdiğimiz 301 maden işçisini saygıyla anıyoruz. Soma’da işçilerin katillerini, patronları aklayanları, siyasi iktidarın ve kamu kurumlarının sorumluluğunu unutmayacağız, unutturmayacağız, gerçek adaleti kendi ellerimizle kurup hesap soracağız. Onların anısının, emeğinin ve mücadelesinin yaşatılması için Gezi’nin açtığı yoldan, insan onuruna yaraşır çalışma koşulları ve ücret, iş güvencesi, laik, demokratik, barış içinde, insanca yaşadığımız bir ülke için kararlıkla yürümeye devam edeceğiz’ dedi.

   
Bu haber 152 kez okunmuştur.