Hemşireler Haftası 'Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, Mücadele Ediyoruz' konulu basın açıklaması yapıldı.

12.05.2022
12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle SES İzmir Şube tarafından düzenlenen 'Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, Mücadele Ediyoruz' basın açıklaması 12 Mayıs 2022 tarihinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapıldı.

Basın açıklamasına, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Genel Sekreter Uzm. Dr. Ceylan Özkan, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Serkan Şen katıldı.

Basın açıklaması öncesinde bir konuşma yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, "Sağlık hizmeti 24 saat, bir dakika soluk almadan devam eden çalışmadır. 26 aydır pandemi ortamı devam ediyor. Biz bu dönemde çok ağır bedeller geçirdik. Bu emek görmezden gelinemez. Ve hala covid meslek hastalığı diyemiyor kamu yönetimi. Bu görmezden gelişi asla kabul etmeyeceğiz. Emeklerimizin karşılığını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Basın açıklaması SES İzmir Şubesi Eş Başkanı Nursel Yücesoy tarafından okundu. Nursel Yücesoy, "Ebeler, hemşireler artık susmuyorlar. Haklarına sahip çıkıyorlar. Özellikle mali, özlük ve sosyal haklar verilmemiş, hemşirelik görev tanımı yapılmış olmasına rağmen bağımsız bir meslek haline gelmemiştir. Sağlık ekibinin en önemli parçası olan ebe, hemşireler sadece bu tarihler arasında hatırlanmak istemiyor, sorunlarının çözülmesini talep ediyor" dedi. 

Yücesoy, “Hemşirelik Kanunu mesleğin özüne yakışır, görev tanımına uygun şekilde düzenlensin, bağımsız hale getirilsin, Hemşire sayılarındaki açık giderilsin, Covid-19 illiyet bağı aranmaksızın meslek hastalığı kabul edilsin, Fiili hizmet süresi zammı yeniden düzenlensin, Performans ve döner sermaye gibi gelir güvencesi olmayan ve emekliliğe yansımayan ücretlendirme yerine yoksulluk sınırı üzerinde ve emekliliğe yansıyacak temel ücret verilsin, Analık ve süt izni süreleri yeniden düzenlensin, bu süreçlerde yeteri kadar ücretli izin verilsin, Her işyerinde 7/24 hizmet veren, ücretsiz kreş sağlansın, Hemşireler için güvenli çalışma ortamları oluşturulsun, şiddete karşı tüm tedbirler alınsın, Atamalarda liyakat esas alınsın, 3600 ek göstergeleri verilsin ve kademeli olarak artırılsın, Hemşire iş gücü planlaması yapılsın, çok sayıda değil nitelikli eğitim veren hemşirelik okulları açılsın.” diyerek taleplerini sıraladı. 

Basın açıklaması metni için tıklayınız…
Bu haber 181 kez okunmuştur.