'1 Mayıs Çağrısı' Basın Açıklaması 27 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

27.04.2022
1 Mayıs Tertip komitesi ve İzmir Emek Demokrasi Güçleri Konak Kemeraltı girişinde bir araya gelerek 1 Mayıs çağrısı için basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına, İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ceylan Özkan, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Serkan Şen ve oda üyeleri katıldı.

Açıklamaya söz alan tertip komitesi üyeleri 1 Mayıs çağrısı yaptı. 

İzmir Tabip Odası Yönetim Kuru Üyesi Dr. Serkan Şen, Emeğimize, mesleğimize, toplumun sağlık hakkına sahip çıkmak için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” dedi.

Türk-İş 3.Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, “Hep birlikte Gündoğdu Meydanı’nda taleplerimizi hep birlikte haykıracağız. Hayat pahalılığının son bulması ve geçinmek istiyoruz demek için alanlarda olacağız” dedi. 

TMMOB İzmir İKK Dönem Sözcüsü Aykut Akdemiz de “Geçinemiyoruz demek için, Berkin’e ve abilerine verdiğimiz söz ve Gezi onurumuzdur demek için, yaşasın sınıf dayanışması demek için, faşizme inat yaşasın hayat demek için 1 Mayıs’ta alanlardayız” diye konuştu. 

İzmir Barosu Yönetim Kurlu üyesi Sinan Balcılar ise, “Hükümete karşı, bu yolsuzluk, yoksulluk düzenini protesto edeceğiz” dedi.  

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Necip Vardal, “Tüm baskı politikalarına ve ağırlaşan krize karşı kamu emekçileri olarak alanlarda olacağız” dedi.

Ortak basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Giderek derinleşen gelir adaletsizliği, işsizlik, kölece çalışma koşulları, geçim derdi, yoksulluk, sömürü ve savaşın yarattığı ağır koşullar altında emeğin bayramını, 1 Mayıs’ı kutlamaya hazırlanıyoruz. Hayat pahalı, emeğimiz, canımız ise ucuz. Enflasyon ve işsizlik rekor üstüne rekor kırarken yoksulluk ve yoksunluk derinleşiyor. Enflasyonla mücadele diyerek emeklilerin bayram ikramiyesine bile el konuluyor.  Geçinmek, insanca koşullarda çalışmak ve insanca yaşamak istiyoruz. Birleşirsek haklarımızı alırız, dayanışmayla bu düzeni değiştirebiliriz” dedi.

Açıklama sonrası Kemeraltı ve Konak iskelesi önünde sloganlar eşliğinde bildiriler dağıtılarak tüm İzmir halkı 1 Mayıs günü saat 13.00'te Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek mitinge davet edildi.
Bu haber 237 kez okunmuştur.