‘Asistanlık bir eğitim sürecidir’ konulu basın açıklaması gerçekleştirildi.

27.04.2022

‘Asistanlık bir eğitim sürecidir’ konulu basın açıklaması 27 Nisan 2022 tarihinde İzmir Tabip Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Basın açıklamasına, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Yönetim Kurulu Üyeleri Uzm. Dr. Yüce Ayhan, Uzm. Dr. Haldün Öniz, TTB Merkez Konsey Delegesi As. Dr. Fatma Naime Kırlı ve İzmir Tabip Odası Asistan Hekimlik Komisyon üyesi As.Dr. Ferdi Öğet katıldı. 

Basın açıklamasını İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak okudu. Prof.Dr. Süleyman Kaynak basın açıklamasında “Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavlarındaki kadro sayısı önceki dönemlerin iki katına çıkarılarak, 12.294 kişiye ulaştı. Bu konuda eğitim kurumlarının kapasitesinde anlamlı bir değişiklik olmamakla birlikte bir anda kontenjanların iki katına çıkarılmasının , eğitim kalitesini çok olumsuz etkileyeceği endişesi yaratmış bulunmaktadır. Bir dönemde yaklaşık olarak 6136 olarak açılmış kontenjanların , aniden iki katına çıkarılmasının, muhtemelen , asistan sayısının hızlı artırılması gibi bir amaçtan kaynaklandığı düşünülebilir. Cumhurbaşkanının, “giderlerse gitsinler , biz asistanlarla idare ederiz “ sözleriyle ilişkilendirilebilecek bu anlamsız kontenjan artışının bir çok olumsuz sonucu olacaktır.” dedi. Basın açıklamasının son bölümünde sonuç ve çözüm önerileri konusunda bilgiler verdi.

Basın açıklaması tam metni için tıklayınız…

Basın muhabirlerinden gelen soru ve cevapların ardından basın açıklaması sona erdi.

 

 

 

Bu haber 281 kez okunmuştur.