Gezi davası’nda alınan karara tepki için İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen basın açıklaması yapıldı.

27.04.2022
Gezi davası’nda alınan karara tepki için İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen basın açıklaması 26 Nisan 2022 tarihinde Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapıldı.

Basın açıklamasına İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Genel Sekreter Uzm. Dr. Ceylan Özkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Serkan Şen, Uzm Dr. Yüce Ayhan, Uzm. Dr. Behiye Munğan ve oda çok sayıda aktivistleri katıldı.

Basın açıklaması DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı tarafından okundu. Sarı, “Bu haklı ve onurlu direnişi paylaştığımız arkadaşlarımız için verilen kararlar hukuksuz ve dayanaksızdır. Bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz, arkadaşlarımız da Gezi kadar aktır, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bugün uğrunda mücadele verilen her değer AKP iktidarı tarafından yok edilmek istenmektedir. Bu kararın iktidarın kabusu haline gelen Gezi direnişine yönelik siyasi bir kinle ve talimatla alındığını biliyoruz. Ancak biliyoruz ki bu karar aynı zamanda demokrasi, eşitlik, özgürlük, laiklik, barış isteyen milyonlarca insana tam da seçim sathına girildiği bir dönemde verilen bir gözdağıdır aynı zamanda.  Gezi direnişi, emekten, eşitlikten, özgürlükten, laiklikten, barıştan, demokrasiden yana olanların bu tahayyülü deneyimlediği kendiliğinden bir halk hareketidir. Gezi’de polislerin ve sivil faşistlerin şiddetiyle yaşamını yitiren tüm arkadaşlarımıza borcumuz bu karanlığa son vermek. Biz Gezi direnişinin arkasındayız; arkadaşlarımızın yanındayız. Gezi, yepyeni bir hayatı filizlendirmek için kutup yıldızımız olmaya devam edecek; eşit ve özgür bir ülkeyi kendi ellerimizle kuracağız” dedi. 

Daha sonra söz alan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, “Bu davanın hukukla bir ilgisi yok. Duruşma salonunda arkadaşlarımız defalarca, dosya içindeki gizli tanıkları karşımıza çıkarın dediklerinde kimseyi çıkarmadılar, olmayan iddialarda bulundular. Beklediler ki Gezi'de sokağa çıkan milyonlar vazgeçsin, sussunlar. Dün duruşma salonunda meslektaşımız çok net cevap verdi; karanlığa teslim olmayacağız! Adalet arayanlara bu ülkenin yurttaşlarına, Ali İsmail Korkmaz'ların Berkin Elvanların katilini cezalandırmak yerine Gezide varolan insanları cezalandıracak bu ülkede hukukun ayaklar altına alındığını bir kez daha gördük. Ama buradaki kalabalık, bundan sonra olacak kalabalık Gezi'de düşenlere, cezaevinde olanlara sözümüz. Biz de oradaydık. Eğer becerebiliyorsanız bizi de yargılayın" dedi.

"Her yer Gezi her yer direniş", "Faşizme karşı omuz omuza", "Gezi tutsakları onurumuzdur", "Karanlığa teslim olmayacağız" sloganları atıldı.
Bu haber 242 kez okunmuştur.