İzmir Tabip Odası 2022-2024 Olağan Genel Kurulu 16 Nisan 2022 tarihinde yapıldı.

18.04.2022

İzmir Tabip Odası 2022-2024 Dönemi Olağan Genel Kurulu 16 Nisan 2022 tarihinde İzmir Barosu Konferans Salonunda yapıldı. Genel kurula TTB Genel Merkez Sekreteri Vedat Bulut, İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Yaman Yamangil, SES İzmir Şube Eşbaşkanı Erkan Batmaz, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER) İzmir Temsilcisi Ertuğrul Özaslan, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ve çok sayıda üye meslektaşımız katıldılar. 

Açılışta Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Genel Kurul Divanı oluşturuldu. Divan Başkanlığına, Dr. Faik Urbarlı, Divan Başkanvekilliğine Dr. Kemal Özbek, Divan Üyeliklerine Dr. Gülden Aykanat ve Dr. Habibe Güneş seçildi. Divan gündemi Dr. Faik Urbarlı okudu. 

Açılış konuşmasını İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı yaptı. Dr. Lütfi Çamlı, “Zor bir dönemde görev aldık.  Yönetilemeyen bir pandeminin bütün yükü hekimler ve sağlık çalışanlarının omuzlarına bırakıldı.   TTB başta olmak üzere tüm meslek örgütlerinin sürecin dışında tutuldu. Toplum sağlığını öncelemeyen ekonomik kaygılarla, siyasi tercihlerle pandemi idare edilme çabasına girildi. Gerçekler kamuoyundan saklanarak başarı hikayesi algısı oluşturulmaya çalışıldı. Halkın sağlık hakkı ve hekimlerin hakları için mücadele verdik. Kamuoyundan saklanan gerçekleri paylaştık. Pandemi sürecine ilişkin görüş ve itirazlarımızı korkmadan dile getirdik. Bundan dolayı hedef tahtasına konulduk. Ama vazgeçmedik, korkmadık, susmadık. Emek bizim söz bizim diyerek hekimlerin ve sağlık çalışanlarının özlük hakları, çalışma koşulları ve ekonomik talepleri için eylemler yaptık. Beyaz Yürüyüş, Beyaz Forum’a katıldık, G(ö)rev etkinlikleri düzenledik. Covid-19’un meslek hastalığı olması için dava süreçleri yürüttük, özel sağlık kuruluşlarından işyeri hekimlerine, acilde çalışan hekimlerden emekli hekimlere kadar sorunları dile getirmek için anket çalışmalarını yaptık. Her alanda hekimlerin sorunları konusunda aktif mücadele verdik. Aile hekimlerinin ceza yönetmeliğine karşı, basın açıklamasından iş bırakmaya, miting düzenlemeye kadar bir dizi eylemler gerçekleştirdik. Çağdaş, laik, demokratik bir ülkede hekimlik yapma kararlılığımızı, ücretsiz, eşit, adil, ulaşılabilir bir sağlık hakkı için mücadelemizi her koşulda sürdürdük.” dedi.

TTB Genel Merkez Sekreteri Dr. Vedat Bulut, “Mesleğimizin onuru ve özlük haklarımız mücadelesinde İzmir Tabip Odası öndelik etti. Yeni aday olan arkadaşlarımız da onurlu mücadeleyi sürdüreceklerdir. Birlikte mücadele edeceğiz” dedi. 

Diğer katılımcıların kısa konuşmalarının ardından İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, 2020-2022 dönemi Yönetim Kurulu çalışma raporunu sundu.

Denetleme Kurulu Raporu, Denetleme Kurulu Üyesi Dr. Yüce Ayhan tarafından okundu. 

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Zeynep Altın, mali durum ve mali raporlar hakkında açıklamalarda bulundu. Raporlar üzerine görüş bildirimi yapılmaması üzerine oylamaya geçildi. 2020-2022 dönemi Yönetim Kurulu çalışma raporu bilançolar ve denetim kurulu raporu oy birliği ile  ibra edildi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı’nın genel kurulun raporları ibra sonrası teşekkür konuşmasının ardından dilek ve temennilere geçildi. 

Gündemin son maddesi olarak seçime katılan adayların grupları adına konuşmalar yapıldı. 

İlk olarak söz alan Demokratik Katılımcı Hekimler listesinden aday Prof. Dr. Süleyman Kaynak, iyi hekimliğin önemine değindi. Emekli hekimlerden birinci basamakta çalışan hekimlere, ikinci basamakta 5 dakikada bir hasta bakımından üçüncü basamakta yaşanan hasta yoğunluğuyla birlikte hekimlerin yaşadığı sorunlara değinen Kaynak, birçok soruna karşı gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Öğrenci, asistan ve özel hastanelerde çalışan hekimlerin de sorunları anlattı ve sağlıkta dönüşüm sistemine karşı mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı. Sağlıkta şiddet sorununun önemli bir sorun olduğunu dile getirdi. Sadece sağlıkta değil kadına yönelik şiddete karşıda toplum sağlığı için gerekeni yapacaklarını, özellikle İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi. Çevre sorunlarına da değinen Prof. Dr. Süleyman Kaynak, tüm bu sorunlara karşı, diğer demokratik kitle örgütleri ile dayanışma içinde, birlikte mücadele edeceklerini aktardı. 

Çağdaş Hekimler Grubu listesinden Dr. Elcil Kaya Biçer ise, oda faaliyetlerinde tüm emek verenlere teşekkürler ederek, aydınlık güzel günler için birlikte mücadele etme dileğini ifade etti. 

Hekim Güç Birliği listesinden aday Prof. Dr. Çimen Olguner “Sorunlarımıza çözüm olmak için tüm hekimleri yarın oy kullanmaya davet ediyorum. Hepimiz için adil bir seçim olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Bu haber 607 kez okunmuştur.