Çeşme Kültür ve Turizm Projesinin iptali davasında Kamu yararı yoktur diyen bilirkişi raporuna ilişkin basın toplantısı yapıldı.

01.04.2022
1 Nisan 2022 tarihinde İzmir Tabip Odası İzmir Barosu, TMMOB İKK tarafından İzmir Mimarlık Merkezinde Çeşme Kültür ve Turizm Projesi iptali davasında açıklanan bilirkişi raporuyla ilgili olarak Halkın Olanın Halktan Alınmasınada, Doğanın Tahrip Edilmesine de İzin Vermeyeceğiz! Başlıklı basın toplantısı gerçekleştirildi. 

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, İzmir’in kanal İstanbul projesi olarak bilinen Çeşme Kültür ve Turizm Projesine, ilan edildiği günden itibaren İzmir halkı, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları itiraz etmiş bunun bir yağma ve talan projesi olduğunu belirtmişlerdi. Bu projenin iptali için açılan davada bilirkişi raporu geçtiğimiz günlerde açıklandı. Projenin, planlana ilkelerine ve kamu yararına uygun olmadığı ifade edildi. Bu rapor ile, haklılığımız bilirkişi heyeti tarafından da ortaya kondu. Bu raporun ardından beklentimiz yargının gecikmeksizin yürütmeyi durdurma kararı vermesidir. Tarım ve orman alanları, ekosistemler, su kaynakları ve kültürel miras düzeyinde yaratacağı olumsuz etkiler göz önüne alındığında bu projeden vazgeçilmelidir. 

Basın açıklamasını TMMOB İKK Sekreteri Aykut Akdemir okudu. 

Basın açıklaması için tıklayınız…

Daha sonra İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel ve Av. Ömer Turgut Erlat sürece ve bilirkişi raporuna ilişkin görüşlerini paylaştılar. 
Bu haber 181 kez okunmuştur.