1 Nisan Covid-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü etkinliği Sağlık Kuruluşlarında gerçekleştirildi.

01.04.2022
1 Nisan Covid-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü etkinliği Sağlık Kuruluşlarında gerçekleştirildi. Merkezi basın açıklaması Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldı.

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden hekim ve sağlık çalışanları için saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinin açılış konuşması İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel tarafından yapıldı. Dr. Seha Yüksel, “pandemi döneminde özveriyle çalışan 550 sağlık çalışanını önlenebilir bir hastalıktan kaybettik. Başarı hikayesi yaratma çabası nedeniyle pandemi iyi yönetilememiştir. Bu yüzden sağlık çalışanları zor zamanlar geçirmektedirler. Bugün burada kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak için toplandık. Bir kez daha kendilerini saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

Basın açıklamasını, İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı okudu. Dr. Lütfi Çamlı “Covid-19 nedeniyle bu zamana kadar 550’nin üzerinde sağlık çalışanın, 200’ün üzerinde ise hekimin hayatını kaybetti. Sağlık emekçilerinin halen hastalandığını ve yaşamını yitirdi. Sağlık çalışanlarını, hekimleri koruyamayan bir ‘salgınla mücadele politikası’ toplumu da koruyamaz, nitekim koruyamamıştır. Bu salgınla doğru temelde mücadele etmeye devam edeceğiz, buna söz veriyoruz. Kaybettiğimiz mesai arkadaşlarımızın ailelerine bile hürmetsizlik edip Covid-19’un Meslek Hastalığı Sayılması için illiyet bağı isteyenler, pandemi sürecinde istediğimiz 120 gün yıpranma payını bize çok görenler, ‘giderlerse gitsinler’, ‘gidişleri olsun da dönüşleri olmasın’ diyebilecek kadar minnetsiz olanlar bilsinler ki: Kaybettiklerimizin haklarını sormak; emek verenlerimizin haklarını korumak için gitmiyoruz, kalıyoruz. Sağlık mücadelesi size bırakılamayacak kadar değerlidir, yaşamın özüdür, topluma karşı sorumluluğumuzdur. Topluma sözümüz var, hekimlere sözümüz var: Gitmeyeceğiz. Sizin, bizim, hepimizin sağlığı için, emeğimiz için söyleyecek sözümüz var. Covid-19’un illiyet bağı aranmaksızın meslek hastalığı sayılması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Hakkımız olan yıpranma payının uygulanmasını istiyoruz. Hayatımızı korumamıza yardım edecek çalışma koşulları istiyoruz. Küresel salgında kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarının anıları önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz. Onlara, topluma sağlıklı bir gelecek için mücadele sözümüz olsun. Anıları, sağlık hakkı mücadelemizde bize ışık olacaktır” diye konuştu.
 
Bu haber 248 kez okunmuştur.