‘İklim Krizinin Çevre ve Sağlık Etkileri’ konferansı 16 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

18.03.2022

İzmir Tabip Odası 14 Mart Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘İklim Krizinin Çevre ve Sağlık Etkileri’ konferansı 16 Mart 2022 tarihinde online olarak gerçekleştirildi.

Açılış konuşması İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı tarafından yapıldı. Dr. Lütfi Çamlı, “İklim Krizi konusu artık kolay kolay gündemimizden çıkmayacak. 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında bu konuda son değerlendirmeleri  en yetkili kişilerden  dinlemek  istedik. Davetmizi kabul ettiği için  Prof. Dr. Ali Osman Karababa'ya çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Prof. Dr. Ali Osman Karababa, "İklim krizi yakın bir dönemde çözülecek sorun olarak gorunmuyor diyerek giriş yaptıktan sonra sunumunda dünyanın ekolojik kaynaklarına zarar veren insan etkilerinden, sera gazları ve küresel ısınmaya etkilerinden, kronik kömür kirliliğinden, elektrik üretiminde fosil yakıtların payından, sıcak hava dalgalarının sağlığa etkilerinden, iklim değişikliğinin insanlar üzerindeki etkileri, su kaynakları ile ilgili sorunlar, iklim değişikliklerinden bahsetti. 

Ne yapmalı? konusuna değinen Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Afet Risk Analizi ve Yönetimi planının hazırlanması ve hayata geçirilmesi konusu önemli olduğuna vurgu yaptı. 

Sunumunun sonunda katılımcılardan gelen soru ve cevapların ardından konferans sona erdi.

 

 
Bu haber 126 kez okunmuştur.